Uspjeh

Jessica Alba uložila u hrvatsko-slovenski startup za trudnice

Foto: Morgan Dessalles/Press Association/PIXSELL
Jessica Alba uložila u hrvatsko-slovenski startup za trudnice
16.12.2014.
u 16:34
Privukli 7,4 milijuna dolara ulaganja
Pogledaj originalni članak

        Hrvatsko-slovenski startup Bellabeat, u koji je investirala glumica Jessica Alba, uskoro će visinom ulaganja preteći čak i Rimac Automobile, koji su tu ljestvicu podigli na deset milijuna eura. Zagrebački matematičar Sandro Mur i slovenska umjetnica Urška Sršen svojim su startupom za trudnice i rodilje Bellabeat privukli još tri milijuna dolara ulaganja. Time je investicija u njih porasla na 7,4 milijuna dolara. Mur nam je potvrdio iz Hong Konga da su primili dodatnu seed investiciju i dodao kako se pripremaju za novu rundu.

“Naša seed investicija sada iznosi 7,4 milijuna dolara”, kaže Mur. Novi investitor je fond GGV Capital, koji se u svjetskim financijskim krugovima najčešće spominje kao ulagač koji je među prvima prepoznao potencijal Alibabe, danas najvećeg internetskog trgovca na svijetu. Uz to, ovaj je fond uložio u neke od najuspješnijih kompanija u glazbenoj i radijskoj industriji. Bellabeat se trenutačno priprema za početak isporuke triju novih proizvoda trgovcima.

Riječ je o inteligentnom privjesku koji mjeri razinu stresa, pokrete i kalorije Leafu, potom o drvenoj bežičnoj vagi bez kazaljki Balanceu te uređaju za praćenje stanja djeteta u majčinoj utrobi i glazbenoj kutiji za dijete, koji nazivaju Shell. “Pripremamo se za narudžbe i ulazimo u trgovine početkom iduće godine s jedne strane, dok za sajam CES 2015. radimo na prezentaciji novih funkcionalnosti naših proizvoda, kao i nekim novitetima na kojima radimo”, kaže Mur.     

>> Domaći startup Bellabeat najavio tri nova uređaja za majke

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.