BEZ SELEKCIJE

Facebook i ostale društvene mreže masovno brišu objave vezane uz koronavirus, i potpuno benigne

Foto: Pixabay
Facebook i ostale društvene mreže masovno brišu objave vezane uz koronavirus, i potpuno benigne
18.03.2020.
u 16:06
S druge strane, po Facebooku i dalje kolaju objave raznih home-made 'izumitelja' lijeka protiv COVID-19 i sustav ih ne briše
Pogledaj originalni članak

Nakon što me Facebook upozorio da kršim standarde zajednice objavom uz tekst iz Business Insidera o španjolskoj nacionalizaciji privatnih bolnica u borbi protiv koronavirusa pa sam tu informaciju podijelila s virtualnim prijateljima, počeli su se masovno javljati sa sličnim iskustvima.

Brisane su objave o virtualnim posjetima muzejima i besplatnim predavanjima za vrijeme epidemije koronavirusa, podijeljeni tekstovi Associated Pressa o prvom testiranju cjepiva, edukacijama na Harvardu i Princetonu pa čak i podijeljene objave cijenjenog stručnjaka Igora Rudana o načinima suzbijanja pandemije.

S druge strane, po Facebooku i dalje kolaju objave raznih home-made "izumitelja" lijeka protiv COVID-19 i sustav ih ne briše.

Nije to endemska pojava na Facebooku: i Twitter, Google i YouTube rade isto: instalirali su filtere koji brišu objave vezane uz koronavirus preventivno i bez realne selekcije "fake newsa". Umjetna inteligencija definitivno ovdje ne radi dobru trijažu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.