Mobiteli se vraćaju

Apple krenuo u osvajanje Kine, nudi popuste i dostavu do doma

Foto: Reuters/PIXSELL
Apple krenuo u osvajanje Kine, nudi popuste i dostavu do doma
14.04.2020.
u 23:22
Apple  je isporučio  Kini otprilike 2,5 milijuna iPhonea u ožujku, što je blagi oporavak nakon jednog od njegovih najgorih mjeseci  ikada, pokazuju posljednji podaci
Pogledaj originalni članak

Apple  je isporučio  Kini otprilike 2,5 milijuna iPhonea u ožujku, što je blagi oporavak nakon jednog od njegovih najgorih mjeseci  ikada, pokazuju posljednji podaci,  prenosi Reuters.

Proizvođači pametnih telefona nadaju se snažnom oporavku potražnje u Kini, gdje je epidemija  pod kontrolom i život se polako vraća na ulice pa i u trgovine.

Prema podacima Kineskog akademskog centra za informacijske i komunikacijske tehnologije  (CAICT), odnosno vladina istraživačka centra, isporuka mobilnih telefona u Kinu u ožujku je iznosila  21 milijun uređaja.

To je više nego trostruko povećanje od veljače, ali još uvijek niže otprilike 20 posto u usporedbi s ožujkom 2019. godine.

Kineski trgovci u velikoj su mjeri započeli s radom početkom ožujka a  e-trgovine vratila se upravo u tom segmentu uređaja.

Apple je isporučio otprilike 500. 000 smartfona u Kini u veljači, prema CAICT-u. Mnogi proizvođači pametnih telefona nadaju se da će prodaja u Kini u narednim mjesecima moći ublažiti pad na ostalim inozemnim tržištima koji su u jeku epidemije.

Ranije ovog mjeseca nekoliko kineskih  trgovaca smanjilo je cijene na iPhone 11 modelima. Apple je dozvolio trećim stranama u Kini da prodaju Appleove proizvode kao i da omoguće popuste koji bi potaknuli potražnju. 

Usto proizvođači pametnih telefona u Kini, uključujući Huawei i Apple, okrenuli su se i  brzoj isporuci putem dostave od vrata do vrata , jer kupci i dalje unatoč ukinutim korona mjerama  izbjegavaju odlaske u trgovine i prodajne centre. 

I za Huawei i za Apple prodaja u Kini od iznimne je važnosti, Huawei jer je Azija njegovo domaće i najveće tržište budući da je protjeran potpuno iz SAD-a, djelomično iz EU, što zbog nedostatka Androida na novim telefonima, što zbog tržišta koje trenutačno gotovo da ne funkcionira. Apple, svoje prihode uvelike duguje Kini, a sada je i gotovo jedino otvoreno tržište usred pandemije. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OK
okvarbudovič
01:08 16.04.2020.

apple moze u referendumso pitanje ako mu to dopusti kinwski narod,da nu polize racku.