Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradnja pri kraju

Učenici OŠ Samobor od jeseni će vježbati u novoj dvorani

dvorana
Foto: Grad Samobor
1/2
05.04.2016.
u 09:00

U tijeku su keramičarski i ličilački radovi, a u idućih desetak dana počinje montaža sportskog poda, sanitarne opreme i rasvjete

Pri kraju su radovi na izgradnji sportske dvorane pokraj OŠ Samobor.

U tijeku su keramičarski i ličilački radovi, izvijestili su iz Grada Samobora, a u idućih desetak dana počinje montaža sportskog poda, sanitarne opreme i rasvjete.

– Slijedi iscrtavanje igrališta i montaža sportske opreme. Paralelno se izvode ventilacije sanitarnih prostorija te vanjski radovi za novi električni priključak. Uskoro počinju i radovi na uređenju okoliša kako bi dvorana bila spremna za tehnički pregled početkom lipnja i za dolazak učenika početkom nove školske godine – kažu iz Grada Samobora.

Jednodijelna dvorana srušena je jer je bila u vrlo lošem stanju i nije udovoljavala sigurnosnim potrebama izvođenja nastave tjelesnog odgoja osnovnoškolske djece. Derutnu dvoranu iz šezdesetih prošlog stoljeća početkom školske godine 2014./2015. sanitarna je inspekcija zatvorila. Radovi su počeli sredinom lipnja 2015., završetkom školske godine, a projekt je vrijedan više od 9 milijuna kuna. Gradnju u 75-postotnom iznosu financira Grad Samobor, a 25 posto Zagrebačka županija. Osigurana su i decentralizirana sredstva za izgradnju školskih zgrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 1,158.000 kuna.

Dvorana će biti dvodijelna, s podiznom platformom za pristup osobama s invaliditetom u prizemlju. U njoj će biti dva bloka svlačionica, dvije prostorije za nastavnike, sanitarni prostori, strojarnica, prostor za čistačice, razglas i vatrodojavu te dva spremišta sportske opreme. Ukupna je površina nove građevine tisuću četvornih metara, a s postojećom školom bit će povezana grijanim hodnikom. Učenici umjesto u dvorani vježbaju u bivšoj učionici za glazbeni odgoj, a najmlađi, od 1. do 4. razreda - na hodniku.

Komentara 1

Avatar Peterančan
Peterančan
15:37 05.04.2016.

A navodno se bude u svaku svlačionicu ugradil i autoradio-kazetofon. Na grdonačelnikov trošak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije