Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljoprivrednici u mukama

Niska temperatura uništila voćnjake i vinograde diljem županije

vinograd
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
27.04.2016.
u 17:00

Iz ureda župana Stjepana Kožića najavili su da će se zbog niskih temperatura u Zagrebačkoj županiji proglasiti elementarna nepogoda

Iz Zagrebačke županije pozvali su sve poljoprivrednike koji su zbog  niskih  temperatura pretrpjeli štetu na vinogradima i voćnjacima da se jave u svoje općine i gradove koji će potom predati zahtjev za  proglašenjem elementarne.

- Temperatura se u ponedjeljak i utorak, 25. i 26  travnja  2016.  godine  spustila do  minus  4 °C zbog čega je došlo do smrzavanja poljoprivrednih kultura, osobito na višegodišnjim nasadima vinograda i voćnjaka pa molimo one poljoprivrednike koji su pretrpjeli štete da ju i prijave - pozvala je Martina Brautović iz Ureda župana Stjepan Kožića. 

Dodala je da će nakon Županove  Odluke o proglašenju elementarne nepogode, općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda dužna su u roku od 8 dana od proglašenja elementarne nepogode izraditi izvješće s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu. 

Komentara 6

TB
taras.buljba
17:28 27.04.2016.

treba tuziti Hmz. za zagrebacku zupaniju nisu rekli da temperatura ide ispod nule kamoli minus cetiri stupnja mogao sam ovo malo svoga pokriti ovako nista

KK
katka-kr
19:00 27.04.2016.

u krapinskima toplicama bilo je tako chladno... nadm se da nase vino ce biti ovu godinu dobro

Avatar delminium
delminium
19:03 27.04.2016.

Eu će pomoći obećala Bena Pusić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije