Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znanost je zabavna!

Baltazarska smotra popularizatora znanosti

Znanstveni piknik
Foto: PR FOTO
1/8
09.09.2014.
u 11:54

Treće izdanje najveće regionalne manifestacije za popularizaciju znanosti, zagrebački Znanstveni piknik održava se u nedjelju, 14. rujna od 10 do 20 sati u parku Boćarskog doma pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića i pokroviteljstvom Grada Zagreba. Organizator Piknika je udruga Profesor Baltazar u suradnji s Mrežom popularizatora znanosti.

Dosadašnje dvije predstavile su se pred više od 40.000 posjetitelja. Na ovogodišnjem Pikniku nastupa 330 edukatora iz cijele Hrvatske i deset zemalja: Estonije, Japane, Italije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovenije, Srbije i Švicarske. Na stotinjak izlagačkih mjesta amateri i profesionalci prikazat će najnovije iz raznih grana znanosti za sve uzraste. Naglasak je na djeci i mladima kojima će se posvetiti najviše pažnje.

Raznovrsni pokusi, zanimljive prezentacije, znanstveni spektakli, nastupi znanstvenika i otkrića koja niste imali prilike vidjeti ili osjetiti čekaju vas tijekom cijeloga dana pod vedrim nebom. Znanstveni piknik ne nosi slučajno ovaj naziv jer „volimo spajati nespojivo“ prema našem sloganu: Znanost nije šala, ali bi mogla biti dobra ZEZancija :)

Uz znanstvene, očekuju vas i zabavni sadržaji, društvene igre, znanstvena zumba, raznovrsne kreativne radionice, zabavni znanstveni punktovi. Osigurali smo poseban parking za bicikle u BZEZ-u (biciklistički znanstveni kutak) gdje vas očekuju najbolji hrvatski bicikli budućnosti Greyp i Visiobike. Upoznajte Teodora, robota koji vješto razminira, a veseli se samo eksplozijama estonskog Ahhaa znanstvenog centra. Čekaju vas 3D printeri talijanskog FabLaba čije uzorke možete obojati uz pomoć Boya.

Ali, kakav bi to Piknik bio kada se ne biste imali gdje opustiti i nešto originalnoga objedovati. Naši gastro majstori odlučili su spojiti znanost i hranu na jedinstvenom, drugačijem woku, ali i ponuditi vam originalne rukom rađene domaće zagrebačke štrukle bake Vilme u drugačijem 'štihu', s novim okusima. Veliku hladovinu na travi za odmaranje i izležavanje priređuje naš medijski partner Večernji list, a zasigurno ćete zabavu pronaći i u nekoj od nagradnih igara naših sponzora.

Pozovite stoga svoju obitelj, rodbinu i prijatelje, ponesite naramak dobrih vibracija, začinite ih svojim osmjehom i provedite dan na otvorenom uz najzabavniju znanost.

Za više informacija posjetite www.znanstvenipiknik.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije