Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan obitelji

Uz obitelj svi su životni izazovi lakši

obitelj šulekić (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/3
15.05.2010.
u 10:00

Obitelj je najvažnija zajednica za pojedinca, a sve što dijete proživi u prvih nekoliko godina ostavlja trag do kraja života, što pokazuje važnost zdravog djetinjstva

U školskom udžbeniku uz tekst o primjeru sretne i uzorne obitelji mogla bi bez problema stajati fotografija obitelji Šulekić, tate Mladena, mame Brankice, te veselih djevojčica Sare, Pauline i najmlađe Hane. Povodom današnjeg Međunarodnog dana obitelji posjetili smo njihov dom, gdje smo se uvjerili da uz dovoljno ljubavi baš ništa nije teško, a kamoli nemoguće.

U kazalište za tri godine

Dok je prema statistikama prošle godine svaki peti sklopljeni brak u Hrvatskoj završio razvodom, 31-godišnja Brankica i 35-godišnji Mladen takve se sudbine ne boje. Otkako su se prije sedam godina vjenčali, njihova ljubav samo je rasla, a upravo to je, smatra Brankica, temelj za dobru obitelj.

- Kad sam rodila Saru, to je samo još dodatno produbilo našu ljubav. Kad sam ga vidjela u očinskoj ulozi, još sam se više zaljubila u njega, on je stvarno divan - nasmijala se Brankica jer su joj oči zasuzile dok je govorila o svom suprugu. Otkad su postali roditelji njih dvoje nisu se niti jednom porječkali, nego sve dužnosti, baš kao u priručniku za ispravan brak, ravnopravno dijele.

U obitelji Šulekić, naime, sve je podređeno djeci i tako će, kaže brižna mama, ostati barem dok najmlađa Hana ne napuni tri godine. Jer prve tri su najvažnije, naučila je Brankica iz jedne od brojnih knjiga o odgoju djece koje ipak stigne pročitati.

- Pitaju nas prijatelji kad ćemo izaći u kino, kazalište. Ja im kažem ‘pa, pričekajte još tri godine’! Bit će vremena za to, sad su one najvažnije - odlučna je mama.

Stan podređen igri

Čak je i stan, zbog kojeg se obitelj Šulekić mnogo toga odrekla, uređen kako bi djevojčice mogle neometano trčkarati, igrati se lovice i skrivača, u čemu im se redovno pridruže i Brankica i Mladen. Velik dio dnevnog boravka zauzima igraonica, baš poput vrtićke.

- Neki nas pitaju kako to da još uvijek nismo namjestili stan. Ali mi želimo da one uživaju koliko god mogu, da imaju dovoljno prostora, te da vrijeme koje provedemo zajedno bude kvalitetno.

Dok je tata tek nešto stroži, mama dozvoljava i šaranje po zidu u igraonici, jer, kako kaže, sve je to materijalno i nije toliko važno kao zdrava i nasmijana djeca.

Svaki dan obitelj zajedno ruča, a svaku večer obavezno se čita priča prije spavanja. Ovako niti odgoj troje djece nije nimalo težak, a kao poseban blagoslov mama vidi malu Hanu, treće i najmanje zahtijevno dijete, koje se smješka već od prvog mjeseca svog života. Kao što joj je i mala Sara rekla kad se Hana rodila, mama je ponosna na to što je na svijet donijela tri života.

- Mi smo sretni. Istina, ima problema, ali u sretnom obiteljskom gnijezdu, ništa ne može biti crno - govori Brankica dok joj se mala Hana nevino smješka u naručju.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
12:52 15.05.2010.

Bravo roditelji!!!!

ML
mlado
12:22 15.05.2010.

Lijepo je vidjeti ovakve primjere. Čestitam i želim vam puno Božjeg blagoslova.

WO
Wookie
12:16 15.05.2010.

Neka svatko radi ono što ga veseli! Osobno sam više za neku zlatnu sredinu, odnosno da i roditeljima i djeci bude što lakše, a da ipak bude malih ustupaka s jedne i druge strane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije