Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUNČANJE

Od štetnih se zraka treba štititi i kada je oblačno i maglovito

sunce
Goran Stanzl/Večernji list
14.05.2010.
u 17:56

Stručnjaci tvrde da je barem 90 posto svakog raka kože posljedica pretjerane izloženosti suncu.

Stručnjaci tvrde da je barem 90 posto svakog raka kože posljedica pretjerane izloženosti suncu. Neki tvrde da jedna jedina opeklina od sunčevih zraka do 20. godine može udvostručiti mogućnost kasnijeg razvoja najsmrtonosnijeg oblika raka kože. Čak i ako nema opeklina, svakodnevna neograničena izloženost suncu šteti koži.

Upravo je zato LaRoche-Posay razvio zaštitna sredstva za svaki tip kože i za cijelu obitelj, a posebna je pozornost usmjerena na proizvode za djecu.

Proizvodi anthelios dermopediatrics nude, naime, veću zaštitu od štetnih učinaka sunčevih zraka. Otporni su na vodu, pijesak i znoj, a namijenjeni su zaštiti vrlo osjetljive kože, ali i za izlaganje jakom suncu.

No, roditeljima se savjetuje dojenčad uopće ne izlagati suncu barem do šest mjeseci starosti, a zatim valja izbjegavati vrijeme od 10 do 16 sati te djecu zaštititi šeširima, odjećom i, naravno, adekvatnim sredstvima za zaštitu.

Na sunce valja pripaziti i oblačnih dana jer štetne zrake prodiru i kroz oblake i maglu, a treba pripaziti i na odsjaj od pijeska, snijega, vode i betona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije