Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba s debljinom

Nov, efikasniji način mjerenja viška kilograma – BAI indeks

Dijeta
Arhiv VL-a
10.03.2011.
u 18:00

Američki znanstvenici sa Sveučilišta u Los Angelesu otkrili su novi način mjerenja viška kilograma i masnih naslaga koji ne zahtijeva da stanete na vagu

Američki znanstvenici sa Sveučilišta u Los Angelesu otkrili su novi način mjerenja viška kilograma i masnih naslaga koji ne zahtijeva da stanete na vagu. Novim istraživanjem razvili su indeks tjelesne pretilosti nazvan BAI.

Indeks tjelesne pretilosti BAI mjeri visinu u odnosu na širinu struka te daje bolji uvid u stanje pretilosti od dosad korištenog indeksa BMI, koji je pokazivao omjer visine i težine. Premda su se indeksom BMI koristili i liječnici, stručnjaci tvrde da njegova primjena ima puno nedostataka. Tako, na primjer, žene i muškarci s istim indeksom BMI mogu imati različite razine masnoga tkiva te ga se teško može primijeniti na različite etničke skupine i sportaše.

Ključne riječi

Komentara 2

HA
handi
00:31 11.03.2011.

Ovdje se zaista nema što komentirati, jer osim indeksa \"BAI\" i \"BMI\", nije rečeno savršeno ništa. Već kada se autor gornjeg teksta oglasio stim podacima, mogao je dodatno dati malo truda i objasniti, kako se ovi indeksi koriste, pa da i pučanstvo Hrvatsko nešto nauči.

LI
liliZG
11:02 11.03.2011.

Članak , katastrofa, a gdje je objašnjenje kako se zapravo izračunava jedan a kako drugi., itd., itd,itd......................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije