Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Baš kao i cigarete

Nedovoljno sna postarat će vam kožu

sunčanje, san (1)
Nel Pavletić/PIXSELL
24.07.2013.
u 12:24

Osim toga, ako nedovoljno spavate i oporavak nakon opeklina od sunca je dugotrajniji...

Nedovoljan san može otežati normalnu proizvodnju melatonina, prirodnog antioksidansa presudnog za zdravlje kože. Zato su znanstvenici sa sveučilišta Case Western Reservesu pomoću sustava SCINEX koji "čita" bore, nejednaku pigmentaciju i smanjenu elastičnost kože pokušali utvrditi stvarno stanje kože.

Zaključili su da je kod žena koje su dovoljno spavale indeks iznosio 2,2, a kod njihovih vršnjakinja čiji je san uglavnom bio prekratak, indeks je bio dvostruko lošiji te je iznosio 4,4.

Pokazalo se i kako manjak sna usporava oporavak od opeklina nastalih izlaganjem sunčevim zrakama te drugih oštećenja kože.

Ispitivanje je provedeno na 60 žena u dobi između 30 i 49 godina, navodi ScienceDaily.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije