Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeftino skijanje

Na Bjelolasici staza samo za djecu, cijenom mami Bugarska

\'25.01.2011. Bjelolasica - Glavna zgrada s restoranom i sportskom dvoranom Hrvatskog olimpijskog centra na Bjelolasici izgorjela je u pozaru i kroviste se urusilo, no ozlijedjenih nema.Evakuacija 85
\'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL\'
29.12.2011.
u 13:09

Domaća skijališta konkuriraju blizinom, a od 30. prosinca na hrvatsku skijašku kartu vraća se i Bjelolasica.

Može li se na skijalištima zimovati i s manje od tri, četiri tisuće kuna, koliko u prosjeku po osobi treba za sedam dana u najpopularnijoj Austriji ili Italiji? Da, uz nekoliko uvjeta moguće je i znatno jeftinije skijati. Recimo, oni kojima nije presudan visoki standard zapadnoeuropskih skijališta, u susjednoj BiH naći će apartmanski smještaj na sedam dana po osobi već za petstotinjak kuna, a na nekim tamošnjim skijalištima tjedne ski-karte stoje sedamdesetak eura.

Roditelji svojim stazama

Kome, pak, nije daleko voziti osam sati, bugarsko skijalište Bansko bit će ugodno iznenađenje s brojnim komfornim hotelima, odlično održavanim ski-stazama te pogotovo cijenom. Sedam polupansiona za 1600 kuna u hotelu s četiri zvjezdice uključuje čak i najam ski-opreme! Susjedna Slovenija, također, nije među najskupljim europskim ski-destinacijama. U vrijeme školskih praznika može se dobiti solidan apartman za četvero za manje od 3000 kuna. Domaća, pak, skijališta konkuriraju blizinom, a od 30. prosinca na hrvatsku skijašku kartu vraća se i Bjelolasica. Nažalost, u punoj će funkciji biti samo dječja skijaška staza. No, bude li snijega, roditelje neće nitko sprečavati da svojim skijama na okolnim padinama utru neke svoje staze...

Može upola jeftinije

– Polupansion kod nas stoji od 180 kuna naviše, dnevna je ski-karta 40, a noćna 50 kuna. Za djecu do tri godine boravak ne naplaćujemo, djeca do sedam godina imaju popust od 50, a do 12 godina 30 posto – kazao je direktor HOC-a Bjelolasica Željko Lipošćak na jučerašnjem predstavljanju zimske ponude centra. Inače, na Bjelolasici je na mjestu izgorjele zgrade veliki grijani šator u kojem će se posluživati objedi, a plan je do Božića 2013. sagraditi hotel s četiri zvjezdice. Kako bilo, snijeg očito nije posve nedostupan ni onima s ograničenim budžetom. Za sedmodnevno zimovanje na nekima od skijališta o kojima pišemo dostaje gotovo upola manje novca nego u zemljama u koje odlazi najviše Hrvata. Prednjači Austrija koja ugosti oko 70.000 skijaša iz Hrvatske.

Inače, tijekom zimskih praznika na skijanje će oko 100.000 Hrvata, a tijekom cijele zime na snijeg će ih oko 200.000. U agencijama kažu da prodaja skijanja ide bolje nego lani.

Ključne riječi

Komentara 1

IS
istima
16:12 29.12.2011.

Hm...... Bjelolasica........ iliti......kako uništiti i ostatke ostataka..... I tko tog tipa još uvjek drži za direktora tamo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije