Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bijeli prah

Kava i kolači izvlače vam za život prijeko potreban mineral

Kava
Thinkstock
14.05.2013.
u 12:50

Magnezij vam vraća energiju i pokreće metabolizam, te čuva srce, kosti i živce...

Odličan je za čišćenje crijeva i jako je efikasan laksativ, odličan je za zdravlje srca, podizanje energije, te \"gradnju\" kostiju jer pospješuje apsorpciju vitamina D. Pomaže i kod mišićnog oporavka od stresa, \"cijeli\" živčani sustav, a važan je i aktivator mnogih enzima koji sudjeluju u metabolizmu i izmjeni tvari u organizmu, te ga se koristi i kod prevelikog lučenja želučane kiseline. No istraživači iz National Diet and Nutritiona otkrili su da nedostatak mangnezija ima 11 posto žena i čak 16 posto muškaraca.

Njegov manjak pogotovo je uočljiv kod mladih između 11 i 18 godina jer gotovo 51 posto djevojčica i 18 posto dječaka ima bilježi niske razine ovog nutrijenta i to zbog vrlo loše prehrane u toj dobi. Mnogo industrijski prerađene hrane, kava i alkohol, te držanje dijete onemogućuje apsorpciju magnezija što može izazvati umor, a svemu dodatno doprinose stres, nervoza i depresija koje također smanjuju razinu magnezija u organizmu, piše Daily Mail

Magnezij nalazimo u zelenom lisnatom povrću poput špinata, smeđoj riži i ostalim cjelovitim žitaricama, orašastim plodovima, te mesu i ribi. Preporučje se uzimanje 250 do 300 mg magnezija dnevno jer sve više od toga ima laksativni učinak.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije