Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kamo za zimske praznike?

Nema dosade do početka nastave

05.10.2014.. Zagreb -  Trening kluba za brzo klizanje Meteor na klizalistu Velesajam. Photo: Petar Glebov/PIXSELL
30.12.2015.
u 12:56

Većina programa u raznim centrima i kazalištima održava se radnim danima sve do kraja idućeg tjedna i besplatna je za sve

Tri nacrtana čovjeka označavaju gužvu, dvije žene svađu, a žena i muškarac nešto dobro. Odmah je jasno koliko je specifičan kineski jezik, a potrđuju to i Jelena Vrhovski, Andrea Pleša te Maja Kaldžo iz Konfucijeva instituta koje na Sljemenu borave s osnovnoškolcima, koji ove praznike uče upravo kineski. Kaligrafija, odnosno znakovi najteži su, slažu se polaznici zimske škole, ali svakako i najzabavniji.

Edukativno u ZOO-u

– Tri dana traje škola, a nadamo se da će se djeca prvenstveno dobro zabaviti, a uz to i naučiti barem brojenje, predstaviti se i reći neke osnove. Ovo nam je, zapravo, pilot-projekt, ali imali smo mnogo zainteresiranih, iako je kvota bila 30 učenika – objasnila je Jelena Vrhovski te dodala da je zimska škola potpuno besplatna za sudionike.

A dok se na Sljemenu učio kineski, na hipodromu su pak školarci učili osnove jahanja. Ondje se, naime, održan prvi dan zimskog kampa koji organiziraju časopis Radost i GOOUT! za mališane na praznicima. Smijeh djece orio se hipodromom dok su se upoznavali s konjima, češljali ih, vozili se u kočijama... Danas sudionike kampa očekuje paintball, a sutra i plivanje te kinoprojekcija hita "Ratovi zvijezda".

Kako bi školarci kreativno proveli praznike, organizirani su i brojni drugi programi diljem Zagreba. Tako se u izletištu Ključić Brdo može besplatno klizati radnim danom od 10 do 16 sati sve do 8. siječnja. Besplatne su pak i četiri predstave u kazalištu Žar-ptica od 7. do 9. siječnja. Na repertoaru su Tonkica Palonkica, Ezopove basne te Ribar Palunko i njegova žena, a karte se mogu podići na blagajni dan prije predstave.

U Zoološkom vrtu se pak od 2. do 10. siječnja održava jednodnevni edukativni program. Po cijeni od 70 kuna djeca od 2. do 6. razreda mogu sudjelovati na Zoolimpijadi i učiti o životinjama.

Glazba, film, ples...

Centar mladih Ribnjak, Centar kulture Pešćenica, Centar za kulturu i informacije Maksimir, Centar za kulturu Novi Zagreb, Narodno sveučilište Sesvete te Centar za kulturu i film "August Cesarec" ustanove su koje također organiziraju brojne radionice za najmlađe tijekom praznika – od književnih, plesnih, kazališnih, likovnih i glazbenih do računalnih i filmskih. Programi se mogu naći na njihovim stranicama, a sve aktivnosti su besplatne.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije