Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Čuo sam vrisak žene'

Hrabri kontrolor parkiranja suprotstavio se razbojnicima

14.02.2017.
u 13:45

Kontrolor parkiranja Nenad Hučić suprotstavio se razbojnicima koji su Zagrepčanki pokušali oteti torbu

Sve se, kaže, dogodilo u sekundi. U jednom je trenutku Nenad Hučić gledao na svoj uređaj za kontrolu parkiranja, a u drugom je čuo vriskove i vidio pljačkaše kako trče prema njemu. Dvojica su mladića, naime, nekoliko desetaka metara dalje starijoj Zagrepčanki istrgnula torbu iz ruke i dala se u bijeg. Pritom su naletjeli na hrabrog kontrolora Zagrebparkinga.

Sva se tresla od straha

– Znao sam samo da ih moram zaustaviti. Bez razmišljanja sam stao pred njih i viknuo “stoj!”. Uplašili su se, bacili torbu prema meni i otrčali u drugome smjeru – rekao je 54-godišnji Nenad Hučić te dodao da je tek kasnije shvatio u kolikoj je opasnosti bio te što je sve moglo biti da su pljačkaši bili agresivni ili naoružani. Drama se odvila prošli petak u Vrbiku, na Gagarinovu putu kod Učiteljskog fakulteta. Bilo je kasno poslijepodne i već je pao mrak kada su dvojica pljačkaša napala Zagrepčanku koja je hodala prema Savskoj cesti.

– To je mjesto gdje inače radim i znam da postoje dijelovi koji su slabije osvijetljeni, ali nikad dosad nisam doživio ništa slično. Stoga sam, kad sam čuo prvi vrisak, pomislio da je riječ o djeci iz obližnjeg vrtića, no onda sam shvatio da je situacija ozbiljna – prisjetio se Hučić koji je već deset godina kontrolor. Kada su pljačkaši bacili torbu, u prvi mah nije shvatio čija je, no onda je do njega dotrčala gospođa žrtva razbojništva. Bila je potpuno izvan sebe, uplašena i bez zraka, sva se tresla.

– Zahvalila mi je sto puta, nije vjerovala da će joj netko pomoći. Ali brzo su do nas dotrčali policajac i mladić na biciklu koji su također čuli zapomaganje. Svi smo joj pokazali da još ima ljudi koji pomažu te smo je smirili – kazao je hrabri kontrolor koji je svoj nesebični čin htio zadržati za sebe, no pohvale su uskoro počele stizati sa svih strana.

I mirno se vratio svom poslu

Prvo su ga sljedeći dananazvali šefovi da bi mu odali priznanje, a jučer je u Zagrebparking stiglo i pismo zahvalnog supruga napadnute žene. Istaknuo je kako smatra da djelatnik zaslužuje javnu pohvalu jer bi bez njegove reakcije situacija završila puno gore.

– Mislim da bi to učinio svatko – samo je skromno zaključio Nenad Hučić koji je već nekoliko minuta nakon pljačke ponovno provjeravao je li plaćeno parkiranje. •

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:35 14.02.2017.

Svaka čast Nenade.

RA
raikonen
12:41 14.02.2017.

5 +

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije