Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oš rudeš

Zbog dugovanja za prehranu, učenici nisu dobili svjedožbe, ravnateljica krivi dio neodgovornih roditelja

09.05.2012., Zagreb - Osnovna skola Rudes ispred koje je u dva navrata primjecen muskarac koji je mamio djecu u auto. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/2
03.07.2015.
u 15:00

Ravateljica ističe da se ne radi o socijalno ugroženim slučajevima, kojima se izlazi ususret. Dug je u lipnju bio 25.000 kuna

Roditelje učenika koji pohađaju Osnovnu školu Rudeš razbjesnio je postupak školskih djelatnika koji su odbili podijeliti svjedodžbe onoj djeci s dugom za prehranu.

– Ovo je katastrofa, zamislite jadnu djecu, ni krivu ni dužnu, koja su stigla na svečanu podjelu svjedodžbi i kući se vratila praznih ruku – potužili su se roditelji koji su nam se jučer javili u redakciju Večernjeg lista. Ipak, od ravnateljice škole, Mirjane Ljubić, dobili smo objašnjenje kako se u ovom slučaju radi o roditeljima koji znaju svoja prava, ali su zaboravili svoje obaveze.

– Ovdje nije riječ o socijalno ugroženim slučajevima. Naravno da njima izlazimo ususret pa čak im i pomažemo s podmirivanjem računa – objasnila je Ljubić te istaknula kako je riječ isključivo o roditeljima koji ne plaćaju račune zbog nemara i nakupe dug koji je kasnije školi teško utjerivati.

– Mnogi izgube uplatnicu i potpuno ignoriraju da prehranu treba plaćati te jednostavno ne postoji drugi način da im uvjetujemo da budu odgovorni – rekla je ravnateljica škole koja broji 650 učenika. Samo na početku lipnja roditelji su dugovali više od 25.000 kuna za prehranu, većina ih je dug podmirila prije podjele svjedodžbe, no neki i dalje nisu.

Također, važno je napomenuti kako su svim osmašima svjedodžbe podijeljene, kako bi se bez problem mogli upisati u srednje škole.Također, svi će roditelji moći podići dokumente svoje djece u školi, čim uplate račun.

Komentara 24

ZA
zambezi
17:39 03.07.2015.

Bas je dobro rekla,svi znaju i mašu s pravima,a kad treba platit prave se grbavi. Najcesce ti koji imaju.

MI
mirr
17:24 03.07.2015.

al se volimo zaduzivat a kad treba vracat zovemo zive zidove i ostalu bagru...

ZZ
zzz
23:30 03.07.2015.

to bi se trebalo uvesti u sve škole. nitko ih ne tjera da im se dijete hrani u školi. a ovi roditelji, umjesto da podmire svoje dugove, još se idu žaliti medijima. tragikomično!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije