Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Linije 115 i 136

Vozači iz autobusa istjerali djevojke koje su držale psiće

autobus
31.08.2015.
u 10:23

Iz ZET-a poručuju kako se djevojke nisu pridržavale propisa te kako treba misliti i na putnike koji se boje pasa u vozilu

Iako već dvije godine postoji propis koji pod posebnim uvjetima dozvoljava ulaz kućnih ljubimaca u vozila javnog prijevoza, incidenti u vozilima ZET-a zbog prijevoza životinja nisu rijetkost.

Tako smo primili dojave čitatelja o dva slučaja koja su se ovog vikenda zbila na linijama u Španskom.

– Na uzici sam vodila štene staro tri mjeseca, no kada sam s njim htjela ući u autobus, vozač mi nije dopustio, iako sam ponudila da ću ga podići i nositi – rekla je D. D. koja je htjela u petak u 18.05 ući u autobus 136 do Črnomerca te napomenula kako je vozač bio jako grub. Do konflikta s vozačem je došlo i na liniji 115 od Ljubljanice u subotu u 11.45, kad nije bio dopušten ulazak u vozilo djevojci s malim psom u torbi.

– Vozač je bezobrazno rekao da psu viri glava iz torbe, na što sam ja stala u obranu djevojke. Kada je vozač odbio krenuti svi su putnici izašli iz autobusa i čekali novi – rekla je Dijana Ljevar Jurač, svjedokinja događaja, te napomenula kako je čak i policija intervenirala.

Ipak, iz ZET-a poručuju da se vozač pridržavo propisa. U pravilniku stoji da mali psi, visine do 30 centimetara ne moraju plaćati kartu, ali moraju biti u prijenosnoj kutiji. Veći psi moraju imati kartu, biti na uzici te imati brnjicu. – ZET mora imati razumijevanje za sve putnike, a postoje i oni koji se boje pasa – rekao je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a te istaknuo da vozači moraju postupati prema pravilima jer će biti odgovorni ako dođe do problema.

Ključne riječi

Komentara 128

ZA
zagorec1
13:57 31.08.2015.

Konacno a se i to desilo!!! mislim da se u gradu Zagrebu konacno mora poduzet nesto protiv nesavjesnih vlasnika pasa i njihovog terora prema ostalim gradjanima!!! Prije par dana neka velika "ljubiteljica" pasa dovede svog psa pred ulaz u moju zgadu i on izvrsi veliku nuzdu tocno pred ulaznim vratima i ta velika ljubiteljica to ne pokupi vec ode dalje!!! Na komentare susjeda da je nest zaboravila ona se pocne derat da tu zive neljudi i mrzitelji zivotinja!!! Dosta nam je takvih !!

DU
Deleted user
11:01 31.08.2015.

To s psima u javnom prijevozu je za Europu, u kojoj mi nismo, osim formalno. Evo, mi imamo vozača koji dopušta vožnju pasa pa to kod nas izgleda ovako: vlasnica sjedne na stolicu, psa stavi preko puta sebe i on se nasloni na druge dvije stolice (velik je i nosi brnjicu). Četiri stolice zauzete, a poslje možete sjesti na pseće dlake. Pa lijepo molim, u kojem se djelu vozila pas s brnjicom treba voziti?

CR
CroArmyFighter
10:58 31.08.2015.

Neka su ih istjerali. Psima nije mjesto u autobusu. Zamislite da svi mi dovedemo o jednog psa dok se vozimo, pa na što bi to sličilo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije