Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fitness park

Umirovljenici u fitnessu sklapaju prijateljstva i postižu top formu

02.09.2014.,  Zagreb - U parku kraj Doma za starije osobe u Hegedusicevoj 20, napravljeno je vjezbaliste sa fitness spravama za starije osobe. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
Autor
Sandra Golemac
03.09.2014.
u 09:00

Danas se u Maksimiru otvara specijalni park za tjelovježbu, projekt je vrijedan 168 tisuća kuna, a građanima je na raspolaganju osam različitih sprava za vježbanje

U Domu je svi odmilja zovu "disanje". Uvijek je prva u parku za vježbanje i svima objašnjava važnost disanja tijekom tjelovježbe. Ksenija Mirić ima 86 godina, no i dalje se može pohvaliti pravim sportskim duhom.

Obožava trčanje i ples. Jedne je godine čak osvojila četvrto mjesto na državnom prvenstvu u trčanju. No, posljednjih deset godina ima problema s bolovima u kukovima i prošla je čak tri operacije.

Doći će svako jutro

Ksenija je, naime, jedna od najaktivnijih korisnika Doma za umirovljenike Maksimir gdje se danas službeno predstavlja park s novim spravama za fitness. Riječ je o projektu vrijednom oko 165 tisuća kuna kojeg je realizirala gradska četvrt Maksimir u suradnji s Domom za umirovljenike. Ukupno osam sprava za vježbanje, osim umirovljenika, mogu koristiti svi stanovnici različitih generacija.

– Ovo je super. Odsad ćemo se okupljati mi žene iz kvarta i dolaziti svaki dan ujutro oko 7 sati da vježbamo na spravama – komentirala je susjeda Biserka Mandić.

Gospa Trnčić već tri godine redovito vježba zbog problema s kralježnicom i osjeća se, kaže, mnogo bolje.

– Tjelovježba je izvrsna. To me spasilo. Prije sam morala nekoliko puta godišnje na terapije zbog kralježnice, a otkad vježbam, više ne. Baš osjećam velike promjene nabolje i radujem se što sada imamo ove kvalitetne sprave za vježbanje u dvorištu Doma kazala je 64-godišnja Trnčić.

Dubravka Butković, osim što dva puta tjedno vježba nordijsko hodanje zbog kralježnice, ostale će dane, kaže, biti na spravama.  Sada mogu raditi specijalizirane vježbe uz stručno vodstvo dodala je 62-godišnjakinja.

Stručno vodstvo

Predsjednik gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić istaknuo je da ovim projektom žele pokazati kako se četvrt brine i o svojim umirovljenicima, dok je ravnateljica Doma Maksimir pozvala sve građane na predstavljanje parka za vježbanje danas u 10 sati.

– Za zabavu će se pobrinuti Maksimirske mažoretkinje, zbor Maksimir, folklorna skupina, grupe seniorski ples i Maksimirske laste, dok će ostali umirovljenici pod stručnim vodstvom demonstrirati vježbe na novim spravama poručila je Jasminka Dlesk-Božić.

Zagreb dobiva prvi park za odrasle sa spravama za vježbanje

Komentara 3

DU
Deleted user
09:11 03.09.2014.

U mom gradu nakon 35-40 godina rada u smjenama malo tko se kreće ili živi duže od 75 godina, stoga bi trebalo preispitati Zakon o mirovinskom osiguranju i o godinama umirovljenja jer vidimo da pojedini umirovljenici se baš ne nauživaju svoje zaslužene mirovine dok neki ne znaju što bi sa sobom.

DU
Deleted user
09:14 03.09.2014.

Pitajte g.Bandića što treba za zdrav život, više kretnje i manje papice te smanjiti struk i stražnjice to smanjuje pritisak na lumbalni dio kralježnice.

DF
dario.franjic11
12:11 03.09.2014.

Pa zar nisu ugrozeni oni ce sad i struk dotjerivat mozda neka ljubav se desi pa tek im je 75.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije