Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bunt stanara

Prosvjed u Resniku 'Zdravlje nema cijenu'

'27.10.2013., Resnik, Zagreb - Gradjani nakon nedjeljne mise organizirali sastanak u mjesnoj zajednici gdje ce dogovoriti sljedece korake vezane za spalionicu otpada koja se planira graditi tik do  pr
Foto: Robert Anić/PIXSELL
07.11.2013.
u 08:30

Iako je gradonačelnik Bandić poručio da neće ništa napraviti dok ne sjedne i razgovara sa stanovnicima, na njihove se pozive još uvijek nije odazvao.

Zagreb se prema Resniku ponaša kao prema neželjenom djetetu – poručili su stanovnici ovoga naselja kada su potkraj listopada osnovali Krizni stožer želeći na taj način utjecati na daljnje korake vezane za najavu gradonačelnika Milana Bandića da će se spalionica i Centar za gospodarenje otpadom graditi u Resniku kod pročišćivača voda. Do sada su održali nekoliko mirnih prosvjeda, a sljedeći pod nazivom “Zdravlje nema cijenu” najavili su za 10. studenoga u 12.30 sati ispred crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije na adresi Resnik 70.

Iako je gradonačelnik Bandić poručio da neće ništa napraviti dok ne sjedne i razgovara sa stanovnicima, na njihove se pozive još uvijek nije odazvao. Osim što strahuju da će im najavljeno zbrinjavanje otpada u blizini kuća ugroziti zdravlje, stanovnici su istaknuli i druge probleme koje će prouzročiti odlagalište.

– Tu je dosta izvorišta vode pa će zdravstvena ispravnost vode u cijelom gradu biti ugrožena, a i nekretnine će izgubiti na vrijednosti – kazao je stanovnik Ante Mrvelj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije