Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplava jenjava

Nezapamćeno - iz Slovenije stiglo šest vodenih valova

Čička Poljana poplave
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/7
24.02.2014.
u 15:44

Meteorolozi za iduća tri dana najavljuju suho vrijeme nakon čega se očekuje pad vodostaja Odre te povlačenje poplave iz Čičke Poljane

Na sjednici Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije iz Hrvatskih voda izvijestili su kako je vodostaj Save u padu te da je Ustava Prevlaka radila tijekom vikenda radi rasterećenja savskih voda, prenose Kronike Velike Gorice.

Kupa je još uvijek visoka što se odražava i na visoki vodostaj Odre. Dobra vijest je da vodostaj na sifonu Odra od sinoć stagnira, tako da je u 15 sati iznosio 356 centimetara, jednako kao i jučer u 19 sati.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Meteorolozi za iduća tri dana najavljuju suho vrijeme nakon čega se očekuje pad vodostaja Odre te povlačenje poplave iz Čičke Poljane. Zoran Čavlović iz Hrvatskih voda ističe kako je u razdoblju od 6. do 24. veljače iz Slovenije u Hrvatsku ušlo šest vodnih valova, a da su još dva aktivirana na Kupi.

Foto: Kronike VG

Foto: Kronike VG

S obzirom na to da je cesta Velševec – Suša i dalje zatvorena, načelnik Stožera zaštite i spašavanja Zagrebačke županije Rudolf Vujević zatražio je od Hrvatskih voda da šljunkom posipaju ceste uz Savski nasip radi bolje prometne povezanosti i normaliziranja života mještana.

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Josip Novosel rekao je kako su vatrogasci na terenu već 13. dan. Tijekom vikenda bili su aktivni na velikogoričkom području. Državna uprava za zaštitu i spašavanje dostavila je još jedan čamac, a ekipe Crvenog križa redovito dostavljaju pomoć stanovnicima poplavljenih područja. Na terenu su i djelatnici Hrvatske vojske.

>>Čička Poljana cijela pod vodom, kritično sve do srijede

Komentara 3

IS
istri
18:10 24.02.2014.

mi njima teran istarski prsut i jos kojesta a oni nama vodu .ko pravi susedi.

Avatar gladnijura
gladnijura
17:01 24.02.2014.

Nije mi jasno od čega se u Sloveniji stvaraju na Savi toliki vodni valovi. Pa nije palo toliko snjega koji bi se topio tako dugo.

LB
lela.baborela
16:23 25.02.2014.

Umjesto da država pomogne ovim ljudima u nevolji što im je poplivala kuća, politička "elita" kako se oni vole nazivati pokupovali su luksuznih automobila i vladaju se ko grofovi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije