Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poplave već 14. dan

Čička Poljana cijela pod vodom, kritično sve do srijede

Čička Poljana
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
24.02.2014.
u 11:13

Iz Hrvatskih voda obavještavaju da otjecanje vode nije moguće sve dok se vodostaji Kupe i Save kod Siska drastično ne smanje

Kiša koja je padala tijekom vikenda dodatno je pogoršala situaciju u poplavama najugroženijem dijelu Zagrebačke županije – Čičkoj Poljani, najnižoj točki Turopolja, koja je prema sjeveru cijela pod vodom.

Takvo stanje, barem prema najavama iz Hrvatskih voda, zadržat će se sve do srijede jer otjecanje vode iz Čičke Poljane nije moguće sve dok se vodostaji Kupe i Save pokraj Siska drastično ne smanje.

Na terenu su svakodnevno sve raspoložive ekipe vatrogasaca, u pomoć je priskočila i vojska, a životi mještana nisu ugroženi.

Svakodnevno se stanarima Čičke Poljane dostavljaju paketi pomoći koji sadrže kruh, mlijeko, vodu, ali i ostalu hranu jer se pretpostavlja da su odsječeni već potrošili zalihe koje su imali.

Iako je Grad Velika Gorica osigurao evakuacijski smještaj, građani odsječeni poplavama sve potrebe mogu prijaviti na broj 112 i pomoć će im biti hitno dostavljena.

>>Croatia osiguranje vatrogascima donirala opremu za obranu

>>Zagrebački Caritas u Čičku Poljanu donio hranu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije