Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova manifestacija

Jelačić-plac postaje velika tržnica, za 1. Sajam zimnice

Trg bana Jelačića plac
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/2
07.10.2015.
u 18:12

Od 16. do 18. listopada glavni trg postat će velika tržnica koja će nuditi prehrambene proizvode koji se povezuju s pojmom "zimnica"

Trg bana Jelačića od 16. do 18. listopada postat će velika tržnica, a 77 izlagača i mladih poljoprivrednika iz svih hrvatskih županija predstavit će se na I. Sajmu zimnice i Izložbi autohtonih proizvoda.

Svoje će proizvode izložiti OPG-ovi koji se bave izradom meda, maslinovog i bučinog ulja, ekoproizvođači, a na štandovima će se naći i mesne prerađevine, domaći češnjak, ovčji sirevi, zagorski purani...  Cilj je manifestacije, koju organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Grad Zagreb, proizvođačima omogućiti prodaju i direktno povezivanje s potrošačima, te oživjeti spravljanje zimnice koja na hrvatskim prostorima ima dugu tradiciju.

– Sajam i izložbu organizirali smo iz želje da potaknemo dobre vibracije i potrošnju domaćih proizvoda, a Grad Zagreb je najbolji partner za to, jer je tržište Zagreba najveće i najvažnije za poljoprivredne proizvode s hrvatskog sela – rekao je danas na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, dok je gradonačelnik Milan Bandić dodao da Grad Zagreb nizom mjera, lokalnim potporama za poljoprivredu i organiziranjem manifestacija na kojima se predstavljaju proizvodi i usluge naših ruralnih područja, podržava i promiče razvoj tih područja i očuvanje tradicije. Sajam će tehnički izvesti Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika, čiji je predsjednik Jan Marinac istaknuo kako će isti biti dobra prilika mladim poljoprivrednicima da steknu nova iskustva i poznanstva. Za vizualni identitet pobrinuo se Stipe Brčić, direktor Norma Internationala d.o.o.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije