Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV HPV-A

Ima dovoljno cjepiva, ali nema interesa

18.11.2013., Sibenik - Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje nabavio je dovoljno doza cjepiva za potrebe cijepljenja osiguranih osoba protiv gripe u sezoni 2013./2014.  Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
23.01.2015.
u 20:00

Stručnjaci su na skupu ravnatelja škola pozvali na edukaciju roditelja jer se cjepivom, rekli su, mogu spasiti brojni životi

Trideset žena u Zagrebu ove će godine umrijeti od raka grlića maternice. A upravo ta zloćudna bolest jedina je koja se može spriječiti cjepivom. Istaknuli su tako stručnjaci na jučerašnjom stručnom skupu svih ravnatelja zagrebačkih osnovnih škola u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Kako se uskoro bliži cijepljenje djevojčica protiv HPV-a u školama, u "Štamparu" su pozvali ravnatelje da na roditeljskim sastancima educiraju roditelje o važnosti cjepiva.

–Zagreb je prvi počeo provoditi besplatno cijepljenje u školama, a najmanje se roditelja odlučuje na to da se cijepe upravo njihove djevojčice - rekao je Zvonimir Šostar, ravnatelj Nastavnog zavoda, dok je pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum istaknula kako je Grad osigurao doze za cijepljenje više od 400 djevojaka u dobi od 14 godina. Prošle godine, objasnila je Šitum, cjepiva je ostalo, a sveukupno osmaša u Zagrebu trenutačno ima više od sedam tisuća.

–Nadamo se da će edukacije u školama pomoći da se što više roditelja odluči na spašavanje života svojih kćeri - poručio je ravnatelja Zavoda, Šostar.

>>Od 3700 “osmašica” samo ih se 296 cijepilo protiv opasnog HPV-a

Komentara 5

IB
Ivan Brnčić
14:38 24.01.2015.

Nakon svakog novog ljeka dolazi nova bolest..

VR
vrt
15:00 24.01.2015.

Nije prošlo ni tjedan dana od prošlog članka kojim se nasilno gura ovo nesigurno, prepuno nuspojava i nedovoljno istraženo cjepivo! I tako već mjesecima i godinama. Plakati, oglasi, članci, uvjeravanja...Ali kada se zna da jedna jedina doza košta 3000 kn i da to Grad Zagreb (dakle četvrtina Hrvatskih ljudi) plaća iz svog džepa, onda je jasnije zašto se toliko medijski forsira! Bravo roditelji što ne nasjedate na naglu brigu Šoštara i ekipe za zdravlje vaše djece!

VR
vrt
15:04 24.01.2015.

ps.proguglajte si malo g.Šoštara i naći će te slike kako se zabavlja uz piće, cigarete i striptizetu u krilu (doslovce!). Bit će vam odmah jasno koliko mu je stalo do dobrobiti i zdravlja curica u 7.razredu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije