Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozivaju na neplaćanje ZET-a

Bandić: Neka prosvjeduju. I meni je cilj nulta stopa kriminala i korupcije

Bandić autobus
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
20.04.2015.
u 12:22

Prosvjednici pred gradskom upravom pozivaju na neplaćanje javnog prijevoza, kao oblika građanskog neposluha i protiv Bandića i ZET-a, koji nezaposlenima, tvrde, ne daje besplatan pokaz

Za 13 sati danas ispred Gradske uprave najavljen je prosvjed Facebook inicijative Za Zagreb bez mafije, nazvan "Protiv Bandića gradonačelnika", kojim organizatori pozivaju na neplaćanje javnog prijevoza ZET-a, kao oblika građanskog neposluha.

Podsjećaju da je, uz samog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, u aferi Agram "pao i direktor ZET-a Ivan Tolić, koji je u Holdingu dobio za nagradu premještaj, a ne otkaz, što bi bilo očekivano. ZET u ovim teškim vremenima nema razumijevanja za nezaposlene jer pokaz za njih nije besplatan kao što bi trebao biti".

Organizatori drže da su, kako navode, "ONI posijali sjeme korupcije i kriminala, a mi svojim prosvjedom i bojkotom legitimno reagiramo i odgovaramo".

Komentirajući okupljanje pod njegovim uredom, Bandić je danas samo istaknuo da organizatori imaju njegovu podršku.

- Cilj nam je zajednički - nulta stopa borbe protiv kriminala i korupcije. Kaj mislite da je drugačije? Imamo isti cilj. U ZET-u se radi, u 15 godina gradonačelnik je ustrojio grad da funkcionira. Vrijedni djelatnici ZET-a, njih 4500, vrijedno rade svoj posao. Fali negdje 70-80 šofera, pratio sam situaciju ovih dana, nisam sjedio na ušima, znam u čemu je problem. Mislim da najbolje znam probleme ovoga grada. Zajedno smo ih rješavali dosad i rješavat ćemo ih ubuduće - objasnio je Bandić.

Komentara 35

DU
Deleted user
15:49 20.04.2015.

Ne zna se da li je gore tošto prosvjenici traže ili onaj tko im tražbine uskraćuje.

MO
morman1
13:53 20.04.2015.

ovaj bandic prica viceve

MO
morman1
13:53 20.04.2015.

ovaj bandic prica viceve

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije