Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

Možete jesti mrkvu i baviti se sportom, ali to vam neće sniziti nasljedan visoki kolesterol

nasl
28.08.2016.
u 21:15

Ishemijska bolest srca i cerebrovaskularne bolesti lani bile uzrok oko 35 posto svih smrti u Hrvatskoj

Možeš pušiti šest kutija dnevno, imati tlak 200, sjediti na kauču i jesti do gojaznosti, ali još uvijek imati manji rizik od srčanog udara od onih koji žive zdravo, a imaju visok kolesterol – rekao je dr. Peter Sever na prezentaciji liječenja kolesterola na prvom danu godišnjeg kongresa Europskog društva za kardiologiju u Rimu.

Tisuće stručnjaka iz cijelog svijeta idućih će dana razmijeniti posljednje novosti o srčanim bolestima i njihovu liječenju. A upravo su te bolesti glavni uzrok smrtnosti i u Hrvatskoj, što pokazuju i novi podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema kojima su ishemijska bolest srca i cerebrovaskularne bolesti lani bile uzrok oko 35 posto svih smrti.

A puno ih se moglo i mora spriječiti, smatra taj britanski stručnjak i upire prstom u kolesterol.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće priče:

>>Mirjana Krizmanić: Pa, zar je strahoa biti 'vojni lekar'? Zbog tih izjava izgubit će izbore

>>Dejan Lovren: Sretan sam što ću opet igrati za Hrvatsku

>>Hrvatska jedina protiv žičane ograde na granici

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
22:34 28.08.2016.

Kampanja treba da se fokusira na gospodarski program a ne kome je pradjed bio ustaša, kome partizan, tko je veći Hrvat a tko manji. Samo se vi svađajte o 1941. mladi odlaze a država se pretvara u jedan veliki umirovljenički dom. A bome i novinari su krivi za to stanje jer samo o takvim temama pišu...da ne govorim o 24 sata gdje je barem jednom tjedno članak o udbi ili partizanima!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije