Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
12.000 porcija

Vukovarski čobanac ušao u Guinnessovu knjigu rekorda

Čobanac
Foto: Branimir Bradarić
1/2
22.08.2016.
u 14:27

Najveći ikada skuhani čobanac na svijetu imao je 4.000 litara.

Slavonski čobanac koji je u nedjelju skuhan u Vukovaru i službeno je ušao u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveći ikada skuhani čobanac na svijetu. Potvrdio nam je to glavni kuhar čobanca Denis Šoštarić.

- U nedjelju, poslije 22 sata, dobili smo obavijest kako smo ušli u Guinissovu knjigu rekorda. Sada smo i službeno kuhari najvećeg ikada kuhanog čobanca na svijetu. Poslije svega mogu reći da smo sretni i ponosni. Sada smo postavili ljestvicu, a na drugima je da probaju srušiti naš rekord, rekao je Šoštarić dodajući kako za budućnost ima već neke slične planove, ali i da za sada ne želi o njima govoriti.

Podsjetio je i kako je kuhanje čobanca nadgledano od strane sudaca, pri čemu su postojali određeni preduvjeti koji su morali biti poštivani. Sve vrijeme kuhanja išao je i live stream prijenos na internetu.

Najveći ikada skuhani čobanac na svijetu imao je 4.000 litara ili oko 12.000 porcija. Za potrebe njegovoga kuhanja osigurano je 4.000 litara vode, preko 300 kilograma luka i 1.700 kilogram junećeg mesa. Kuhan je osam sati u velikom kotliću za što su utrošili oko 11 metara drva. 

Komentara 1

Avatar dario554433
dario554433
15:37 22.08.2016.

bravo, sve pohvale organizatorima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije