Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veseli mališani

Rab s Goranom Čolakom 'zaronio u plavo'

Pogled u plavo
Foto: Promo
1/5
11.05.2016.
u 16:50

- Bilo mi je lijepo, ali čudno je disati pod vodom, jako se čuje. Lijepe su bile ribe i ronioci, a vidjela sam i hobotnicu - rekla je 9-godišnja Maja kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom

Više od 200 mališana ovog je vikenda, 7. i 8. svibnja, iskoristilo priliku i zaronilo u bazenu na glavnom trgu grada Raba. Tijekom vikenda uz instruktore ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic svi zainteresirani posjetitelji manifestacije projekta Pogled u plavo po prvi put su pod punom ronilačkom opremom 'prodisali' pod vodom i upoznali čari ronjenja.

U najvećem montažnom bazenu u ovom dijelu Europe, slovenske tvrtke Remax, promjera 10 metara i dubine 1.30 metara, stvarnom doživljaju dubine pridonijele su i podvodne fotografije poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića.

- Bilo mi je lijepo, ali čudno je disati pod vodom, jako se čuje. Lijepe su bile ribe i ronioci, a vidjela sam i hobotnicu - rekla je 9-godišnja Maja kojoj je ovo prvo iskustvo pod vodom.

Foto: Promo

Nakon početnika u bazen je ušao svjetski i europski prvak te Guinnessov rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak. Pred cijelim gradom dah je držao punih 15 minuta. Podrška i pratiteljica u pothvatu bila mu je Lidija Lijić Vulić, hrvatska reprezentativka u ronjenju na dah. U nedjelju su zajedno održali predavanje o sigurnosti u ronjenju.

- Koliko god bili dobri i iskusni, nikad ne ronite sami. Osim toga, važno je da osoba pored vas bude svjesna svih mogućih opasnosti na koje možete naletjeti i da bude spremna ispravno reagirati - rekao je Goran Čolak, ambasador projekta Pogled u plavo.

Cilj projekta Pogled u plavo je povezivanje cijele ronilačke zajednice te promocija Hrvatske kroz ronjenje. Šestu godinu zaredom volonteri projekta, inače članovi specijalističke postrojbe Civilne zaštite Grada Zagreba za spašavanje iz vode Ureda za hitne situacije, neumorno rade na prepoznatljivosti Hrvatske kao ronilačke destinacije koja obiluje podmorskim ljepotama. Da bi podvodne ljepote sačuvali i za buduće generacije, uz naš tim pobrinuo se i Klub podmorskih aktivnosti Amfora. U ekološkoj akciji čišćenja podmorja luke Rab iz mora su izvukli boce, gume i ostalo smeće koje se kroz godine nakupilo na dnu.

Vizualni začin projektu dao je i laser show tvrtke Prolight koji je uz atraktivnu scenografiju igre svjetala, građanima omogućio da zarone i u noćnom terminu. Sve to ne bi bilo moguće bez velike podrške Turističke zajednice Grada Raba i Magis Tim-a, marketinške agencije koja je udahnula novi vizual projektu. Za ugodno ronjenje uz glazbenu podlogu pobrinulo se Hrvatsko društvo skladatelja i stručna služba ZAMP koji su se sa zadovoljstvom pridružili akciji.

Velika zahvala i sponzorima projekta koji nesebično pomažu u realizaciji besplatnih probnih ronjenja: HONDA – Hrvatska (Fred Bobek d.o.o.), MARES oprema za ronjenje, NASE (ADRIA - Hrvatska) Asocijaciji u ronjenju, VIATRALALA turistički portal i NEMO-ADRIA Avanturizam. Sva gostovanja Pogleda u plavo možete pratiti na službenim stranicama projekta www.pogleduplavo.hr te stranicama naših medijskih pokrovitelja, NARODNOG RADIJA www.narodni.hr i SCUBALife magazina, www.scubalife.hr.

>> Nakon šest godina vratio se prvi Hrvat koji je jedrilicom oplovio svijet

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije