Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Molio za Ukrajinu

Papa pustio golubicu mira, napao je i ubio galeb

papa golubica
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
27.01.2014.
u 10:40

Napad galeba na golubicu mira nije uznemirio papu koji je prigrlio dječaka i pogladio ga po glavi, dok se djevojčica uz njega smijala.

Dva goluba koji su u znak mira pušteni s prozora papinske palače nakon nedjeljnog angelusa pape Franje napali su galeb i gavran. Jednog je goluba u nekoliko sekundi ubio galeb. Drugi se uspio izvući.

Borbu golubova mira za život vidjelo je tisuće vjernika okupljenih na Trgu sv. Petra, a na web-stranicama talijanskih medija danas su vidljive i snimke. Papa Franjo s dvoje je djece stigao na prozor apostolske palače. Na kraju molitve angelusa i poruke mira koje su pročitala djeca, papa Franjo im je rekao da oslobode dva bijela goluba. Prijašnjih godina golubovi su se znali vratiti u papinske prostorije. Nisu htjeli poletjeti.

Papa Franjo preporučio je dječaku i djevojčici da golubove oslobode tako da ih usmjere prema dolje, kako se ne bi mogli vratiti natrag kroz prozor. No, njihov je let odmah prekinut. Napali su ih golub i gavran, a galebov napad bio je poguban za jednog goluba. U Rimu je više tisuća galebova, napadaju ostale ptice, hrane se smećem i ostacima ribe na ribarnicama, a grad koji im pruža dovoljno hrane. Još se nije dogodilo da su galebovi ili druge ptice napali papine golubove.

>>Papa Franjo: Skandalozna je razlika između bogatih i siromašnih!

>>Kamo bi papa Franjo mogao putovati ove godine? Spominje se i Južna Koreja

Komentara 6

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:57 27.01.2014.

Hm, tako je to u realnom životu nažalost. Bez obzira na dobre želje uvijek pobjeđuju predatori. Galeb je rus a golub ukrajinac, a Papa može moliko koliko hoće, nažalost.

PA
padobranac
12:12 27.01.2014.

Zlo i naopako ako Ukrajina završi kao "golubica mira"!!! Taj galeb je sigurno bio "specijalac specnaza"!!! Jamačno je završio Putinovu školu!!!

BF
brkonja fra brkati
08:56 27.01.2014.

Galeb ovdje simbolizira neoliberalni fašizam koji prijeti svim narodima i ljudima na zemlji od svekolikog uništenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije