Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa na eBayu

Krizu u Grčkoj još 2013. predvidjeli su Simpsoni?

grčka
Foto: Fox screenshot
03.07.2015.
u 07:37

Dugovječna animirana serija već je predvidjela mnoge svjetske događaje, a netko je otkrio kako je u siječnju 2013. prognozirala i trenutačnu situaciju u Grčkoj

Situacija s dužničkom krizom u Grčkoj se nastavlja, a mnogi očekuju kako će uskoro izaći iz eurozone. No prije ekonomista, financijski slom grčke predvidjela je popularna televizijska obitelj Simpsons.

Dugovječna animirana serija već je predvidjela mnoge svjetske događaje, a netko je otkrio kako je u siječnju 2013. prognozirala i trenutačnu situaciju u Grčkoj.

U epizodi iz 2013. nazvanoj ‘Politically Inept, with Homer Simpson’, Homer se pojavljuje u političkoj emisiji Fox Newsa, a tijekom njegova gostovanja u traci s vijestima možemo vidjeti naslov 'Europa prodaje Grčku na eBayu'

Foto: Fox screenshot

>> Martina Dalić: Grčka je propala još 2014., a Hrvatska još ima neke šanse

Ključne riječi

Komentara 5

AN
ANTIkomunist55
07:49 03.07.2015.

od davnina je Grcka u dugovima, moja baba je govorila za nekoga ako je duzan ili u dugovima eno ga duzan kao Grcka ta je izreka u narodu stara vise od 50 godina.... tako da nema razloga za cudjenje

DU
Deleted user
09:30 03.07.2015.

Od kada pamtim, a to nije baš od jučer, postoji uzrečica "dužan kao Grčka". Pa onda ne vidim ništa vidovito u seriji Simpsoni, budući da su Grci započeli dužničko - vjerovničke odnose prvo s Amerima, za "zahvalu" što su pristalii ući u NATO, a tek kasnije s Europom. Od čitanja gluposti, što bi rekao Homer, I hope I did not brain my damage.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
11:13 03.07.2015.

a tko prodaje Grcku ili bilo sto Grcko?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije