Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPASAN TUMOR

Beba koja je rođena dva puta: Izvadili je iz maternice, operirali i vratili nazad

Lynlee Boemer
Foto: Margaret Boemer/Facebook
1/2
24.10.2016.
u 14:27

Specijalist je bebu održavao na životu dok su doktori uklanjali izraslinu.

Jednom kada odraste, beba Lynlee Boemer iz Texasa moći će se hvaliti da je rođena dva puta. Zbog hitne operacije tumora na trtici Lynlee je iz utrobe izvađena 12 tjedana prije nego što je rođena.

Margaret Boemer otišla je na ultrazvuk nakon što je bila trudna 16 tjedana i saznala kako njena beba treba operaciju. Beba je bila teška samo 1,3 kilograma kada su je izvadili na 20-ak minuta i ponovno je vratili u maternicu. Operacija je trajala ukupno 5 sati, a srce joj je radilo usporeno.

Specijalist je bebu održavao na životu dok su doktori uklanjali izraslinu, piše Metro.

Lynlee je rođena 12 tjedana nakon operacije i to carskim rezom i težila je 2,4 kilograma. Osam dana nakon poroda trebala je proći još jednu manju operaciju kako bi joj uklonili ostatke tumora.

Tumor koji je Lynlee imala najčešći je tumor koji se pojavljuje kod novorođenčadi, no ukupno gledajući vrlo je rijedak i pojavljuje se u jednom slučaju od 30 do 70 tisuća beba.

Budući da su se tumor i fetus ''natjecali'' za krv, doktori su odluči da će operaciju napraviti prije nego što se beba rodi. 

– U nekim slučajevima tumor pobijedi i srce jednostavno ne može držati korak i stane pa beba umre – kazao je dr. Darrell Cass.

>> Otac mu je ubrizgao HIV-om zaraženu krv kad je bio beba, a danas je zdrav kao dren

Komentara 7

Avatar Mihael1
Mihael1
16:16 24.10.2016.

Mali heroj kao i negova majka. Prava majka se bori za svoje dijete pod svaku cijenu, ni ne pomišlja na pobačaj.

Avatar smile
smile
15:55 24.10.2016.

Misko mali....konacno neki pro-life clanak. Abortus je zlo na svim zlima!

Avatar Mihael1
Mihael1
16:16 24.10.2016.

Mali heroj kao i negova majka. Prava majka se bori za svoje dijete pod svaku cijenu, ni ne pomišlja na pobačaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije