Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebački dnevnik Patrika Maceka

Zagrebačka raspela kao odraz vremena i vjere

Zagrebački dnevnik raspela
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/16
02.02.2015.
u 12:30

Bila na većini križanja, naročito onih koja su u to doba bila prigradska naselja. Gradska su to raspela postavljena kao odraz vremena, ljudi i one jednostavne vjere koja se iskazuje malim gestama.

Neka s posebnom umjetničkom, a neka s najvećom – emotivnom vrijednošću. Ta su raspela ostaci vremena kad Zagreb bar prostorom nije bio ono što je sada, za neke dokaz boljih vremena...

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kako se grad širio, prometnice se prilagođavale i uređivale, raspela su se uklanjala, no dio ih je ostao na križanjima.

Unatoč novim životnim navikama, još uvijek ima onih koji ih predano održavaju, čiste i uređuju te još više onih koji uz njih zapale svijeću – iz osobnih razloga. Maksimirska, Selska, Petrova, Jordanovac, Karažnik, Novoselec, Perjavica, Stenjevec, Rudeška, Granešina sve su to lokacije na kojima su raspela svjedočila nekom zavjetu, uspjehu ili najvećoj tuzi.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije