Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sedam godina zaredom

Završen je Ljetni kamp "Hawk City", četiri se dana uživalo u kampiranju, glazbi, glumi ali i srednjovjekovnim igrama

Foto: Ljetni kamp "Hawk City"
1/24
29.08.2023.
u 11:00

Pred učenicima i studentima još je tjedan dana odmora, a sredinom rujna krenut će satovi glume u organizaciji Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk, posebno za grupe predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca te starijih glumica i glumaca, a ljubitelje kazališta uskoro očekuje i premijera predstave "Robin Hood"

Već sedmu godinu zaredom, u organizaciji Kreativnog studija Zvrk i Kazališta Škrabe, održao se Ljetni kamp "Hawk City" te privukao najveći broj djece i mladih do sada. Mališani su tako uživali od 21. do 24 kolovoza u zabavnim aktivnostima u jaskanskim dvoranama Glazbene škole i Doma kulture te u vrtnom prostoru Glazbene škole i perivoju dvorca Erdödy. U kamperskim pustolovinama sudjelovalo je čak 40-ak kampera iz Jastrebarskog i okolice te Općine Klinča Sela i Grada Samobora.

Kamp je i ove godine osmislila i vodila predsjednica Zvrka i umjetnička voditeljica Kazališta, Klementina Škrabe, a "srednjovjekovni viteški turnir" koji se održao u sklopu Kampa osmislila je i vodila Kristina Horvatić. Kamperi su glumili, plesali, snimali kratke filmove, crtali, istraživali prirodu, natjecali se u "srednjovjekovnim" igrama, ali i uživali na ljetnom kinu u večernjim satima i to u filmovima koje su sami snimili te izradili prvu jaskansku Knjižnicu za pse.

VEZANI ČLANCI: 

U pripremi glumačkih točaka kamperima su pomagali iskusni glumci Kazališta Škrabe, Mark Krcivoj i Niko Pavelić te kazališna asistentica Margareta Škrabe, a pomogao je i mladi glumac Noa Ciban. Koreografiju glazbenih točaka osmislile su kamperice i glumice Leona Bubanović i Isabella Covatta. Za postavljanje i vođenje ljetnog kina i ove je godine zaslužan bio Luka Hrković, vlasnik uspješne jaskanske tvrtke "Luxor informatični poslovi".

– Zvrk i Kazalište veliku zahvalu upućuju Glazbenoj školi Jastrebarsko na čelu s ravnateljicom Ivom Barač i njezinom desnom rukom Vlastom Fabijanić jer se u vrtnom prostoru Glazbene škole te u njezinim dvoranama održao veći dio ovogodišnjeg Kampa. Većina mladih kampera u sklopu Kampa je prvi put zakoračila na kazališnu pozornicu te se tamo odlično snašla u malim glumačkim ulogama, a Centru za kulturu Jastrebarsko organizatori zahvaljuju što je kamperima otvorio vrata svoje velike kazališne dvorane Doma kulture. Kamp je posjetila i ekipa karlovačkog Trend TV, a mladim je kamperima, odnosno glumcima bila velika čast davati izjave za televiziju – poručuju organizatori. 

Foto: Ljetni kamp "Hawk City"

Na kraju je za sve kampere održan veseli party, a svi su dobili i vrijedne poklone zahvaljujući kojima će se zabavnim kreativnim aktivnostima, ali i čitanjem dobrih knjiga moći baviti i kod kuće.

Ljetni kamp "Hawk City" održava se svake godine u drugoj polovici kolovoza kada djeca i mladi imaju više vremena, a uz uživanje u ljetnim praznicima željni su kreativnih i edukativnih sadržaja.

VEZANI ČLANCI: 

Ovogodišnji polaznici Kampa postali su prava ekipa i prijatelji, a ni velike vrućine nisu ih spriječile da uživaju u veselim pustolovinama koje su im pripremili voditelji kamperskih radionica. Organizatori se nadaju, kažu, da će se većina ovogodišnjih sudionika predstojeće sezone nastaviti družiti na satovima glume, probama i predstavama Kazališta Škrabe, a neki od njih već i jesu uspješni glumci jaskanskog kazališta. Održavanje Ljetnog kampa "Hawk City 2023" pomogli su Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.

Pred učenicima i studentima još je tjedan dana odmora, a sredinom rujna krenut će satovi glume u organizaciji Kazališta Škrabe i Kreativnog studija Zvrk, posebno za grupe predškolaca, osnovnoškolaca, srednjoškolaca te starijih glumica i glumaca, a ljubitelje kazališta uskoro očekuje i premijera predstave "Robin Hood"

GALERIJA "Najhrabriji film Balkana" koji prati sudbinu posrnulog nogometaša stiže pred zagrebačku publiku

1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije