Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebačka županija

Za razvoj lovstva i ribarstva dodjeljuju 182.000 eura potpora

Lovac
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
14.04.2023.
u 11:07

Novac će se dodjeljivati temeljem javnoga poziva i raspisanih natječaja u tri kategorije: poboljšanje infrastrukture u lovištima, gospodarenje s divljači i lovištima te krajobrazno uređenje jezera i vodotoka

Zagrebačka županija osigurala je gotovo 182 tisuće eura za razvoj lovstva i ribarstva na svome području, a novac će se dodjeljivati temeljem javnoga poziva i raspisanih natječaja u tri kategorije.

Prva je namijenjena poboljšanju infrastrukture u lovištima, primjerice uređenju objekata za obradu i čuvanje mesa divljači te gradnji lovačkih domova i streljana, pri čemu je maksimalna bespovratna potpora 13.200 eura, a natječaj je otvoren do 6. svibnja.

Druga kategorija usmjerena je na gospodarenje s divljači i lovištima, uključujući nabavu opreme ili sprječavanje šteta, a za dodjelu je predviđen iznos od 26 tisuća eura i prijaviti se može do 15. studenog.

U kategoriji ribarstva pak osigurano je gotovo 44 tisuće eura za krajobrazno uređenje jezera i vodotoka te manifestacije. Natječaj je također otvoren do 6. svibnja, a najveći iznos potpore koji se može ostvariti jest 6500 eura.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije