Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na 13 lokacija

Vratio se "Sit&meet": Jeste li za kavu s Nikolom Teslom ili Draženom Petrovićem?

Zagreb: Tura "Sit&Meet - Staza hrvatskih velikana" u kojoj građani imaju priliku obići 13 skulptura velikana
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/20
29.05.2023.
u 12:44

Projekt su inicirali Hrvoje Markešić i Ante Bogdanić, a s idejom promocije nekih od hrvatskih velikana te kulture ispijanja kave

Jeste li ikada pomislili da ćete u današnje vrijeme imati prilike popiti kavu pored nekih od hrvatskih velikana poput izumitelja Nikole Tesle, istraživača Marka Pola ili pak slavnog košarkaša Dražena Petrovića? Upravo to vam i ove godine omogućuje projekt "Sit&meet – Staza hrvatskih velikana" koji su lani inicirali Hrvoje Markešić i Ante Bogdanić.

– Projekt je pokrenut s vizijom predstavljanja nekih idejnih riješenja slavih ljudi koji su nekako vezani uz hrvatsku povijest. Skulpture su izradili mladi domaći autori i one su postavljene na relevantna mjesta u Zagrebu i to u ugostiteljske objekte budući da se koncept bazira i na kulturi ispijanja kave – ističe turistički vodič te sudionik na projektu Luka Pelicarić. 

VEZANI ČLANCI: 

Tako su skulpture Nikole Tesle, Ivana Meštrovića, Ruđera Boškovića, Dražena Petrovića, Marina Getaldića, Marka Pola, Slavoljuba Penkale, Ivana Vučetića, Nikole Šubića Zrinskog, Andrije Mohorovičića, Josipa Belušića, Fausta Vrančića te jedne dame, Milke Trnine postavljene na 13 lokacija užeg centra metropole, a na stolu za kojim sjede nalazi se QR kod koji će vas odvesti na službenu web-stranicu projekta. Ondje pak možete kupiti veću turu, uz vodstvo vodiča, za 35 eura, manju za 30 ili samostalnu za 15 eura, a u cijene su uključene i kava te slastica. 

VEZANI ČLANCI: 

Odaberete li veću turu upoznat ćete svih 13 velikana, na manjoj turi posjetit ćete ih pak devet, a ukoliko se odlučite za samostalnu šetnju, kupnjom karte dobit ćete i mapu svih lokacija, a zanimljivosti o velikanima slušate ćete putem audio zapisa. No, osim što ćete pored nekog od velikana popiti kavu, ture uključuju i razgled nekih od zagrebačkih simbola poput katedrale, Kamenitih vrata, kule Lotrščak, Gornjeg Grada, provozat ćete se i najstarijom te najkraćom uspinjačom na svijetu, a i osvemu tome čuti poneku zanimljivost. 

GALERIJA U Etnografskom muzeju otvorena izložba "Intimni prostori svakodnevcnice"

Zagreb: Tura "Sit&Meet - Staza hrvatskih velikana" u kojoj građani imaju priliku obići 13 skulptura velikana
1/24

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije