Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamo s ljubimcem?

Umjesto na ulici, kućnog ljubimca može se ostaviti u hotelu ili dadilji

hotel za pse (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/6
Autor
Mateja Šobak/VLM
17.07.2013.
u 12:16

Kamo s ljubimcem? Istražili smo opcije i cijene za vlasnike pasa, mačaka...

Kako stiže vrijeme godišnjih odmora, tako su i skloništa za životinje dupkom puna. Prizori usamljenih pasa koji lutaju pokraj ceste uobičajeni su ljeti, a poneki vlasnici nisu ni svjesni da postoji vrlo jednostavna alternativa – hotel za pse ili čuvar ljubimaca. U Zagrebački duhek u Rendićevoj 12, osim pasa, mogu se na čuvanje ostaviti i mačke, ribe, papige, glodavci, pa čak i poneka zmija ili gušter.

I krave i konje

– Vjerujte mi, da mogu, čuvala bih i krave i konje – kroza smijeh priznaje veterinarska tehničarka Ivana Janković iz Duheka, koja je već kao djevojčica kući dovodila sve životinje koje je našla na ulici. U brizi o njima pomagao joj je otac koji još i danas uskače u čuvanju kad god je potrebno. – Glavne pomagačice ipak su Lisa i Lady, moje kujice koje svakom novom gostu prve požele dobrodošlicu – kaže Janković.

Iako su životinje na čuvanju u Duheku smještene u stanu, one redovito, i po nekoliko puta na dan, izlaze na duže šetnje. 

– Jasno je da smo ograničeni kapacitetom, ali zato isključivo primamo onoliko ljubimaca o koliko se možemo kvalitetno brinuti – govori Janković.

Za razliku od Duheka, koji se već godinama brine o ljubimcima, hotel za pse Eden u Dugavama radi tek nekoliko mjeseci.

Ljubav prema psima

U Miškininoj 66b vode ga Dalibor Bosnić i Goran Pavlović, a svojevrsni mu je moto uživanje u životu i životinjama.

– Ljubav prema psima i ništa drugo – objašnjava razlog otvaranja hotela Dalibor Bosnić koji ga, osim s Pavlovićem, vodi i sa svojim belgijskim ovčarima, uvijek raspoloženima za društvo. U Edenu odjednom može biti dvadesetak pasa, a svatko od njih, osim svog boksa, dobiva i veliki prostor za trčanje u dvorištu, ali i dva ljudska prijatelja, šale se voditelji hotela.

– Već imamo tri psa koji redovito dolaze na čuvanje – kaže Bosnić u čijem je hotelu i vrtić za pse koji radi od 8 ujutro do 8 navečer. I baš je poput vrtića, u kojem psi uče, socijaliziraju se, ali i igraju.

>>Sa psom i mačkom na godišnji? To više nije problem ni u RH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije