Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolid medvjed

Studenti FSB-a predstavljaju novi, brži i jači bolid

daria arežina,studenti,bolid,fsb (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
1/3
09.05.2013.
u 18:00

Tim od 25-ero mladih izradio je automobil za natjecanje u Njemačkoj. Svoj će proizvod predstaviti sutra

– Znali smo i prespavati u radionici, a nerijetko smo provodili i po 12 sati radeći na bolidu – kažu studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje okupljeni u udrugu FSB Racing, koji ove godine izrađuju svoj četvrti automobil s kojim će se natjecati u Njemačkoj. Dijelove koji su im potrebni sastavljaju po cijelom gradu, a uz mali budžet skupljen od sponzora uspjeli su napraviti većinu toga. No, da imaju osiguranu koju kunu više, moglo bi se i bolje, kažu.

– Naš bolid stajat će oko 400 tisuća kuna, dok primjerice austrijska momčad potroši oko 400 tisuća eura na svoj automobil. No, važno je imati i sreće, jer u svakom trenutku postoji mogućnost da nešto pukne – kazao je voditelj tima Domagoj Bolfan. U prikupljanju novca trebala bi im pomoći i studentica Ekonomskog fakulteta. Nju su, naime, pozvali da se bavi marketingom, a student Dramske akademije o cijelom projektu snimit će film.

– Na početku akademske godine održali su tribinu na kojoj su pozvali nekoga tko se bavi marketingom da im se priključi. Odlučila sam pokušati. Tako sam zadužena za taj dio promocije i prikupljanja novca – kazala je Daria Arežina.

Medvjed, kako su bolid nazvali ove godine, bolji je od onog lanjskog s kojim su na međunarodnom natjecanju u konkurenciji od 133 zemlje osvojili 24. mjesto. I ove godine nadaju se visokoj poziciji. Promocija bolida Medvjed održat će se na Fakultetu strojarstva 10. svibnja u 12 sati, a pozvani su ljubitelji brzih automobila da podrže mlade inženjere.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije