Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što nas čeka u metropoli

Regija je u žutom: Kraj babljeg ljeta i u Zagrebu, ovaj tjedan pripremite kapute i kišobran

Zagreb: Kiše jesenje
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/6
15.10.2023.
u 10:30

Iako sutra kiše u metropoli vjerojatno neće biti, već se očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom, pripremite se na to da je jutarnja temperaturu od 3 do 6, a najviša dnevna oko 13 °C.

Bablje ljeto primaklo se svome kraju jer nedjelja je u Zagrebu započela u pravom jesenjem tonu- tmurna i kišovita pa nam je tako kišobran od danas postao glavni modni dodatak. Dosad su nas u rujnu i polovici listopada mazile čak i iznadprosječne temperature za ovo doba godine koje bi se čak znala i opasno približiti 30 stupnjeva Celzijusa u poslijepodnevnim satima. 

Ali sada se, a potvrđuju to i podaci DHMZ-a treba prilagoditi na dugo najavljivanu promjenu vremena jer već danas je cijela Zagrebačka regija u "žutom" što znači da su vremenski uvjeti potencijalno opasni te da treba biti na oprezu. Upozorenje danas traje do 18 sati očekuje se lokalizirano poplavljivanje manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom.

>>FOTO: Kiše jesenje u Zagrebu 

Zagreb: Kiše jesenje
1/6

Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika. Mjestimice je moguća obilnija kiša. Količina oborine trebala bi biti od 20 do 40 milimetara. 

Danas će, konkretno u Zagrebu, biti oblačno i osjetno svježije, povremeno s kišom, a moguća je i grmljavina. U noći razvedravanje. Vjetar slab i umjeren, u prvom dijelu dana mjestimice i jak sjeveroistočni. Temperatura uglavnom između 10 i 15 °C, u okolnom gorju niža, javljaju u DHMZ-u. 

>>VEZANI ČLANCI: 

Iako sutra kiše u metropoli vjerojatno neće biti, već se očekuje pretežno sunčano vrijeme, povremeno s umjerenom naoblakom, pripremite se da su temperature itekako niže od onih kojima smo svjedočili do danas. Ujutro je mjestimice moguća magla. Vjetar većinom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 6, a najviša dnevna oko 13 °C. 

U nadolazećem tjednu Zagrepčani mogu očekivati slične temperature, uz promjenjivo vrijeme pa nije na odmet da vam kišobran uvijek bude pri ruci. Nešto toplije trebalo bi biti u četvrtak i petak, ali idući vikend temperature će ponovno pasti. 

>>VIDEO: Pele uči djecu da je sasvim normalno biti drukčiji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije