Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stigla zabrana

Komunalni otpad i dalje će se odvoziti, no kamo će glomazni?

otpad
Marko Jurinec/PIXSELL
11.10.2013.
u 11:15

Još se ne zna ni gdje će se odvoziti smeće iz Zaprešića ne odgodi li Ministarstvo zabranu odvoza na lokalno odlagalište otpada

Na zagrebačko odlagalište otpada na Jakuševcu od 21. listopada moći će se, prema rješenju Ministarstva zaštite okoliša, odlagati isključivo komunalni otpad. U Zagrebu se stoga ne očekuju veći problemi, a gradonačelnik Milan Bandić kazao je kako se ondje i ne odlaže nikakav drugi otpad osim komunalnog. Ipak, Zagreb će se suočiti s problemom odlaganja krupnog otpada koji se skuplja po gradskim ulicama te još nekih vrsta sortiranog otpada, na čemu Holdingova podružnica ZGOS koja upravlja odlagalištem godišnje zaradi oko 17 milijuna kuna.

Ministarstvo je zabranu donijelo jer odlagalište nema valjane, zakonom propisane dozvole za gospodarenje otpadom.

– Otklanjanje nepravilnosti izvršit će se nakon izmjene prostorno-planskih dokumenata – kažu u Holdingu.

Nije poznato ni hoće li se otpad iz Zaprešića dovoziti na Jakuševec. Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk kazao je da će danas održati sastanak u Ministarstvu zaštite okoliša na kojem će se razgovarati o odgodi zabrane.

– Nakon sastanka znat ćemo više o tomu hoće li odlagalište biti zatvoreno 15. listopada ili hoćemo li morati tražiti privremeno odlagalište – kazao je Turk.

>>Jakuševčani ne žele i tuđe smeće, prijete blokadom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije