Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
porodili ženu

Plavi heroji dobitnici su Medalje Grada Zagreba: 'Pokazali su plemenitost, hrabrost i požrtvovnost'

Zagreb: Policijski službenici koji su porodili trudnicu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/12
31.05.2023.
u 12:12

O Sandiju, Luciji i Sonji pisali smo još u veljači. Tada su nam otkrili kako niti u jednom priručniku pa ni u najluđim snovima nisu mogli predvidjeti ono što će im se dogoditi tijekom dežurstva. Nagrada im je danas uručena na Svečanoj sjednici gradske skupštine.

Heroji koji su prije tri mjeseca došli u fokus javnosti nakon što su pomogli ženi koja je krenula rađati nagrađeni su velikim priznanjem Grada. Službenici PU zagrebačke, točnije iz VIII. policijske postaje, Sandi Kraljić, Lucija Kolega i Sonja Jovanović Jurić, dobili su Medalju Grada zbog, kako je objavljeno, pružanja nesebične pomoći te iskazanog plemenitog čina i timskog rada prilikom poroda i skrbi o novorođenom djetetu i majci djeteta do dolaska medicinske službe.

Nagrada im je uručena na Svečanoj sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, čiji tijek možete pratiti OVDJE

-Dolaskom na adresu, troje imenovanih policijskih službenika zatekli su buduću majku u vidljivo jakim porođajnim trudovima. S obzirom da je porod već krenuo te da nije bilo dovoljno vremena čekati dolazak hitne medicinske pomoći, isti su bez oklijevanja krenuli s pružanjem pomoći prilikom poroda, koji je uspješno završio rođenjem zdrave djevojčice. Do dolaska medicinske službe policijski službenici brinuli su o novorođenom djetetu i majci djeteta- stoji u objašnjenju objavljenom na stranicama Grada.

>> POGLEDAJTE VIDEO: 

Dodaje se i kako su pružanjem nesebične pomoći trudnici, policijski službenici pokazali su svu plemenitost, hrabrost i požrtvovnost, kao i staloženost u situaciji za koju nisu posebno osposobljeni. Podsjetimo, o plavim herojima Sandiju, Luciji i Sonji pisali smo još u veljači. Tada su nam otkrili kako niti u jednom priručniku pa ni u najluđim snovima nisu mogli predvidjeti ono što će im se dogoditi tijekom dežurstva kada su tijekom redovne ophodnje na svijet donijeli djevojčicu, porodivši ženu u stanu na zagrebačkoj Savskoj cesti.

- Emocije koje smo doživjeli mislim da će ostati još dugo u nama, a u sjećanju će nam svima taj događaj ostati zauvijek. Radim 12 godina u policiji i nikada mi se nije dogodila ovakva intervencija. Da mi je netko prije Policijske akademije ili za vrijeme školovanja rekao da ću doći u takvu situaciju ne bih mu vjerovao - ispričao nam je tada Sandi. 

Komentara 1

DU
Deleted user
16:40 18.05.2023.

Krasno smo kao društvo napredovali kada se za nešto što im je u opisu posla dobivaju nagrade. Kao imali su izbora u uniformi i drugacije postupiti od pružanja pomoći rodilji?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije