Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbog radova

Od jutros zatvoren dio Horvaćanske, evo kamo voziti obilazno sve do 6. lipnja

Zagreb: U tijeku su radovi revitalizacije vrelovoda Horvaćanska cesta, dijelovi prometnica zatvoreni
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/26
23.05.2023.
u 10:25

Radovi će potrajati nekoliko tjedana, a zbog svega se očekuju gužve u prometu.

Revitalizacija vrelovoda u Zagrebu je u tijeku. U sklopu radova izmještaju se i mijenjaju cijevi u kvartovima Jarun, Gajevo i Staglišće zbog čega je od jutros sve do 6. lipnja zatvoren i dio jedne od najfrekventnijih prometnica u gradu. Horvaćanska cesta mogla bi biti mjesto gužvi sljedećih dana jer se uvodi posebna regulacija prometa.

Tako će, među ostalim, za sav promet biti zatvoreno križanje Ulice Ferdinanda Budickog s Horvaćanskom, gdje će biti onemogućeno i kretanje pješaka te biciklista po sjevernom nogostupu, a obilazni pravac bit će: 

  • F. Budickog – Kružna – Hrgovići (sjever) – Zagrebačka – Hrvatskog Sokola – Horvaćanska. 

Regulirat će se i sjeverni dio križanja Ulice Hrgovići s Horvaćanskom, a obilazit će se na slijedeći način: 

  • Hrgovići – Zagrebačka – Hrvatskog Sokola – Horvaćanska. 

Također, radovi na tom dijelu preusmjerit će i ZET-ovu autobusnu liniju 113 (Ljubljanica - Jarun) koja će prometovati djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera: 

Foto: Grad Zagreb

 
 
 
 
 
 
  • Ljubljanica – (lijevo) Zagrebačka avenija – Selska cesta – Horvaćanska cesta – (lijevo) Ulica Hrgovići – i u nastavku redovnom trasom. 

Za to vrijeme privremeno će se ukinuti i obostrana autobusna stajališta Tržnica Jarun i Dragutina Golika te Fallerovo stajalište u smjeru Jaruna, a linija 113 koristit će isključivo autobusno stajalište Fallerovo na Zagrebačkoj aveniji u smjeru Selske ceste. 

Također, od danas pa sve do 6. lipnja, za sav promet bit će zatvoreni sjeverni te južni kolnik Horvaćanske, na dijelu od Ulice Ferdinanda Budickog do Ulice Hrgovići, a obilazni pravac bit će: 

  • Horvaćanska – Hrvatskog Sokola – Zagrebačka – Hrgovići – Horvaćanska i obratno.

GALERIJA: Radovi na Horvaćanskoj

Zagreb: U tijeku su radovi revitalizacije vrelovoda Horvaćanska cesta, dijelovi prometnica zatvoreni
1/26

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije