Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županijska tribina u jaski

Na ulazu u grad novi hotel, u vojarni bazen, a na Sajmištu će se graditi i nova škola

21.10.2015., Jastrebarsko - Tribina Vecernjeg lista u glazbenom centru, na kojoj je gradonacelnik Zvonimir Novosel odgovarao na pitanja gradjana.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL
22.10.2015.
u 15:00

Što je Jaskance sve zanimalo, moći će se pročitati u opširnom izvještaju već sutra

Na koji će se način regulirati promet, hoće li se umirovljenicima sufinancirati javni prijevoz, tko je odgovoran za zapušten okoliš uz staru Karlovačku... Ta, a i mnoga druga pitanja postavljali su jučer Jaskanci svojem gradskom vrhu na Večernjakovoj Županijskoj tribini, koja se održala u tamošnjoj Glazbenoj školi. Gradonačelnik Zvonimir Novosel, njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, direktor Voda te Groblja Jastrebarsko Mario Brnabić te direktor Cesta Jastrebarsko Renato Molc spremno su odgovarali na sve što muči njihove sugrađane, a usput, kako su sami rekli, odali im i neke "gradske ekskluzive". Tako su, naime, najavili kako će Jaska uskoro ponovno imati smještajne kapacitete, koje će moći koristiti turisti, ali i ostali gosti grada, i to odgovarajući na pitanje ravnatelja Glazbene škole Dragutina Fabijanića, koji u veljači sljedeće godine u svojoj školi ugošćuje 400 mladih svirača.

–Građevinska je dozvola izdana, Vode Jastrebarsko sklopile su ugovor za uvođenje vode i kanalizacije, a na proljeće trebala bi početi i izgradnja novog hotela. On će biti smješten u neposrednoj blizini dvorane Princess, a imat će stotinjak soba - objasnio je gradonačelnik Zvonimir Novosel te dodao kako se ne isključuje ni opcija da bi se dodatni kapaciteti mogli otvoriti u nekadašnjoj vojarni. A upravo tamo mogao bi se, rekao je gradonačelnik, smjestiti i bazen kojeg Jaskanci u svom gradu čekaju već godinama. Tamo, ili u Ulici Većeslava Holjevca, nasuprot škole.

–To su predviđene lokacije, a ono što nam nedostaje jest investitor koji će nam pomoći u realizaciji plana - iskren je bio Zvonimir Novosel te dodao da Grad može riješiti samo one stvari za koje ima dovoljno u proračunu, koji je za Jastrebarsko ove godine iznosio 52 milijuna kuna. Jedna od njih bit će, obećali su prvi ljudi Jaske, prostor za umirovljenike, koji će mjesto za druženje dobiti u Ulici braće Radić, i to već na proljeće. Umirovljenike je zanimalo i hoće li ove godine dobiti božićnicu, koju im je Grad i obećao te najavio iznos između sto i petsto kuna, ovisno o primanjima, a željeli su znati i hoće li se konačno obnoviti središnji križ na groblju.

– Radovi su u tijeku i križ će biti potpuno obnovljen do 28. listopada - obećao je direktor Groblja Jastrebarsko Mario Brnabić. Obećana je i nova škola na Sajmištu, koja bi se mogla početi graditi kroz sljedeće dvije godine, ali i obnova starog vrtića koji se trenutačno nalazi još uvijek u montažnom objektu.

A što je još Jaskance zanimalo o njihovu gradu, moći će se pročitati u detaljnom izvještaju sa Županijske tribine u Jastrebarskom, koje donosimo već sutra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije