Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u nedjelju u podne

Na Trgu bana Jelačića završilo 4. milenijsko čitanje bajki

čitanje bajki (1)
Foto: Božidar Antolec
1/7
26.11.2012.
u 07:22

Vrijedan projekt započeo je u subotu u podne u lekeničkom Dječjem selu i u njemu je sudjelovalo više stotina čitača

Četvrto milenijsko čitanje bajki (24 sata bez prekida) završilo je u nedjelju na glavnom zagrebačkom trgu. Taj jedinstveni i hvale vrijedan projekt SOS Dječjeg sela Lekenik i Turističke zajednice Općine Lekenik započeo je u subotu u podne u lekeničkom Dječjem selu i u njemu je sudjelovalo više stotina čitača. Tamo su djeca i odrasli čitali bajke sve do nedjelje u 11.15 sati kada je čitanje prebačeno na Trg bana Jelačića u Zagrebu.

Čast da otvori zagrebačko čitanje pripala je mladom glumcu Mili Biljanoviću, glavnom glumcu iz tek snimljenog „Šegrta Hlapića“ i redatelju istog filma Silviju Petranoviću. Potom su se u čitanju bajki okušale poznate hrvatske glumice Jelena Perčin, Nataša Janjić i Mirela Videk te glumac Goran Grgić, glazbenici Mile Kekin i Nikša Bratoš sa sinom, književnik Rusmir Agačević, načelnik Općine Lekenik Marijan Crnkoci, Božidar Antolec iz TZO-a Lekenik, članovi zajednice Hari-Krisnah Zagreb, članovi moto-kluba Veterani-Croatia ZG , KUD Kolovrat i DVD Lekenik, članovi društva za kulturu Bošnjaka PREPOROD, učenici osnovnih škola Brestje-Sesvete, Lauder Hugo-Kon, 6. Gimnazije, predstavnici Ruskog nacionalnog vijeća i brojni drugi.

Svi zajedno na kraju su u glas pročitali bajku o čitanju bajki. Na trgu se čitalo osim na hrvatskom, još i na ruskom, hebrejskom i sanskrtu, a u Lekeniku na kineskom (javljanje s Kineskog zida), turskom, perzijskom, francuskom, hebrejskom, rumunjskom, ruskom, engleskom, makedonskom jeziku. Djeca i odrasli javljali su se čitanjem bajki iz drugih zemalja i kontinenata, a cijeli 24-satni program uživo se prenosio preko interneta.

Komentara 1

LU
lutomirski
08:13 26.11.2012.

jos kad nam ovi Sabora pocneju citati bajke, onda je beigledno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije