Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sos lekenik

U tijeku je završni čin Milenijskog čitanja bajki – traje 24 sata

Bajke, Lekenik (1)
Foto: Božidar Antolec/VLM
1/5
24.11.2012.
u 22:53

Posljednjih 45 minuta čitanja u nedjelju od 11.15 do 12 sati održava se upravo na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

I u nedjelju je u SOS Dječjem selu u Lekeniku nastavljeno četvrto po redu Milenijsko čitanje bajki, a upravo traje posljednjih 45 minuta tog maratona čiji se finiš održava na na Trgu bana Jelačića (kod sata) u Zagrebu! Dakle, oni koji se neće moći pridružiti na čitanju u Lekeniku, moći će svoj doprinos dati na središnjem zagrebačkom trgu gdje se očekuje sudjelovanje brojnih osoba iz glumačkog, sportskog i političkog života. Cijeli 24-satni program uživo se prenosi preko Interneta.

Na otvaranju ovogodišnjeg čitanja, čitali su direktor SOS Dječjeg sela Lekeik Mario Čović, književnik Rusmir Agačević, SOS mame, pomoćnica ministrice kulture Vesna Jurić Bulatović, članovi KUD Kolovrat i Društva Naša djeca Lekenik, te Preporod Zagreb, lekenički načelnik Marijan Crnkoci, predsjednica HSS-a SMŽ-a Marijana Petir i Ivica Perović, pred. HSS Lekenik. Čitalo se danas na kineskom (javljanje sa Kineskog zida), turskom, perzijskom, francuskom, hebrejskom, rumunjskom, ruskom, engleskom, makedonskom jeziku.Premijerno je čitana knjiga Lutkina soba književnika i redatelja Sergeja Mioca iz Šibenika, premjerno je čitana i bajka Ayvaz-dede književnika Rusmira Agačevića na turskom i perzijskom, a po prvi puta čitane su i 3 bajke malih pisaca iz SOS Dječjeg sela Lekenik.

Komentara 1

RP
rođen_prekjučer
13:54 25.11.2012.

evo jedne jako poznate bajke, slijedeće godine kada uđemo u eu odmah će nam krenuti, padati će eurići sa neba a ulicama će teći med i mlijeko i to proizvedeni u hrvatskoj, i sva ova loša vremena će biti iza nas i svi su sretno živjeli pa dobro ne baš svi ali u bajki ne možeš realnost prikazivati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije