Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA VELIKI PETAK

Ivica Lovrić dijelio kuhani bakalar na Jelačić placu: 'Radimo ono što ne radi aktualna gradska vlast'

Zagreb: Ivica Lovrić sa suradnicima iz stranke Plavi grad dijelio građanima porcije bakalara
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/13
29.03.2024.
u 13:44

Posebno ih je potaknulo to što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ove godine odlučio Uskrs i Uskrsni ponedjeljak proglasiti sajmenim danima

Miris ribe ispunio je Trg bana Josipa Jelačića na Veliki petak. Čak 700 porcija, kako su izvijestili, toliko je obroka kuhanog bakalara stranka Plavi grad na čelu s Ivicom Lovrićem, dugogodišnjim bivšim pročelnikom i desnom rukom pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, podijelila Zagrepčanima. A posebno ih je potaknulo to što je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević ove godine odlučio Uskrs i Uskrsni ponedjeljak proglasiti sajmenim danima, poručio je Lovrić.

– To nisu sajmeni, već blagdanski dani koje građani provode sa svojim obiteljima, dok neki pohode crkvama. Nema javnih okupljanja i okupljanja na otvorenom jer se Uskrs tako ne slavi – dodao je osnivač stranke Plavi grad. Organizirali su podjelu bakalara kojega su sami skuhali još jutros. 

Oni koji su dobili svoju zdjelicu s bakalarom i kruhom, sjedili su na Jelačić placu i uživali u obroku tijekom prelijepog sunčanog prijepodneva. Jedni su za ovu akciju Plavog grada pročitali na internetu, drugi čuli od prijatelja, dok su treći naišli slučajno. A na one na koje smo naišli kazali su nam da su zadovoljni ovim potezom. 

VEZANI ČLANCI:

– Treba se narod malo počastiti, a i blagdani su. Što se mene tiče, van pameti je da se na Uskrsni ponedjeljak angažira sajam. To je blagdan i svetinja, bez obzira na to koje si vjere – ispričala nam je Zagrepčanka. 

Tu odluku kritizirao je i osnivač Plavog grada koji dijeli mišljenje građanke. Tom odlukom, dodao je Lovrić, trenutna vlast na neki način poništava vrijednost Uskrsa, a to oni neće dopustiti. – Mi smo oni iz "(ne)Možemo" koji zapravo sve mogu za razliku od onih koji za sebe viču da mogu. Građanima nedostaje ova tradicija tako da pokušavamo raditi ono što ne radi aktualna gradska vlast – zaključio je Ivica Lovrić.

FOTO: Velika potražnja u zagrebačkim ribarnicama: Pogledajte koliko stoji kilogram orade, oslića, brancina...

Zagreb: Ivica Lovrić sa suradnicima iz stranke Plavi grad dijelio građanima porcije bakalara
1/15

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije