Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dodjela novca

Gorici milijun i 700 tisuća kuna za gradnju poduzetničkih zona

Dražen Barišić i Đuro Popijač
Tomislav Miletić/Pixsell
02.09.2010.
u 13:21

– Novac je trebalo zaslužiti dobrim projektima i jako nam je dobro došao – kaže gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač potpisao je jučer s predstavnicima općina Jakovlje, Rakovec i Pisarovina te gradova Velike Gorice, Vrbovca i Svetog Ivana Zeline ugovore o dodjeli novca na osnovi operativnog plana poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2010. godinu.

Ubrzo prvi pogon

Riječ je sredstvima za gradnju poduzetničkih zona u Zagrebačkoj županiji u visini 6,550.000 kuna.

– Rebalans nimalo nije utjecao na visinu tih sredstava – istaknuo je Đuro Popijač. Dodijeljena sredstva raspodijeljena su na sljedeći način: Općina Jakovlje dobila je 500.000 kuna, Općina Rakovec 1,100.000 kuna, Grad Vrbovec 750.000 kuna, Općina Pisarovina 1,200.000 kuna, Grad Velika Gorica 1,700.000 kuna i Grad Sveti Ivan Zelina 1,300.000 kuna. Potpisivanje se održalo u prostorijama Zagrebačke županije, a okupljenima se obratio gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. – Gorica do prije godinu dana nije imala nijednu poduzetničku zonu, a sada do kraja godine očekujem gradnju prvog pogona – istaknuo je Barišić. Upitali smo ga što će se sagraditi od primljenih sredstava, od kojih je za zonu Rakitovec namijenjeno 800 tisuća kuna, a za zonu Vukovinsko polje 900 tisuća kuna.

Vodovod i prometnice

– Sa 900 tisuća kuna sagradit će se vodovodna mreža u zoni Vukovinsko polje. Povezat će se poduzetnička zona vodovodom s Vukovinom. Za 800 tisuća kuna će se u zoni Rakitovec izraditi projektna dokumentacija i infrastruktura, točnije prometnice – objasnio je Barišić. Istaknuo je da su primljena sredstva i te kako dobrodošla i da ih je trebalo zaslužiti kvalitetnim projektima.

Komentara 2

VE
Velikogoričan56
18:36 02.09.2010.

drago mi je da se krece , nadajmo se sto skorijem pokretanju poslovnih zona, jer to je izlaz iz krize, otvaranje novih radnih mjesta i stvaranje nove vrijednosti. Pretakanjem iz supljega u prazno nikad necemo nikuda doci.

FR
frajercic
19:24 04.09.2010.

nadam se da se u kvalitetni projekt iz zadnje recnenice ubrojila i obnova PO ucilista velike gorice. kombinacija iznosa obnove, odabira izvodaca radova (\"imam t\'ja covjeka za to\") i konacnog proizvoda je vrhunski obavljena. imamo goricu, imamo hrvatsku, a ni majmuna ne fali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije