Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vijeće

Gorica ima aveniju, nove ulice i nazive za parkove

Velika Gorica
Davor Višnjić/Pixsell
21.12.2010.
u 12:46

Prijedlog naziva za novosagrađenu prometnicu uz Auto Zubak je Ulica dr. Franje Tuđmana. Čeka se odobrenje obitelji...

Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su prihvatili prijedloge za imenovanje ulica i trgova u četvrtima Velike Gorice. Tako se Gradska četvrt "Miljenko Granić", koja se proteže od Ulice Rudolfa Fizira prema Zrakoplovno-tehničkom centru, imenovana u Aveniju pape Ivana Pavla II. Dio Ulice Andrije Kačića Miošića od Kolodvorske do Ulice Ruđera Boškovića preimenovat će se u Ulicu Marina Getaldića.

Ivica Kolarec, predsjednik Vijeća Gradske četvrti “Miljenko Granić” za sljedeću sjednicu odgodio je, pak, odluku o imenovanju novosagrađene prometnice od Zagrebačke ulice koja ide uz Auto Zubak do nadvožnjaka Gradići. Prijedlog četvrti je da se ona imenuje u Ulicu dr. Franje Tuđmana, no njezino imenovanje odgođeno je jer još nije dobivena suglasnost za imenovanje koju daje obitelj prvoga hrvatskog predsjednika.

Gradsko vijeće prihvatilo je prijedlog predsjednice Gradske četvrti Kurilovec Ane Plehinger da se dio ceste prema Pokupskom, koja se proteže od Sisačke do granice naselja V. Gorica - Mala Buna - Okuje, imenuje kao Ulica 153. brigade Hrvatske vojske.

Park turopoljskih branitelja naziv je parka pred društvenim domom Mjesnog odbora Turopolje između Turopoljske i Proleterske ulice.

Vijeće Mjesnog odbora Kuče dostavilo je, pak, Gradskom vijeću prijedlog da se park omeđen Petrovom i Ulicom Vladimira Nazora u naselju Kuče imenuje u Park hrvatskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 3

HR
hr76
12:57 21.12.2010.

VG treba postati samo GORICA! Znate li za koji još grad u RH koji u nazivu ima \"GORICA\"?! Ne. Zato treba izbaciti ovo Velika i da bude samo Gorica. Šta nas briga što u Italiji već potoji Gorizia, mi smo Hrvatska.

HR
hr76
13:10 21.12.2010.

P.S. Mislim da je i i registarski prefiks GO slobodan, a jednom od šest najvećih gradova u Hrvatskoj priliči da konačno dobije i svoju registracijsku oznaku.

SJ
sjebek
14:06 31.12.2010.

Mislim da prvi hrvatski predsjednik zaslužuje malo veću ulicu kad već maršal Tito ima trg.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije