Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez predaha

Držićeva-Vukovarska pri kraju, ali opet će se kopati u kolovozu

'27.07.2013., Zagreb - Autobusni terminal Glavni kolodvor bit ce zatvoren za promet od subote, 27.7. od 7.00 sati, do ponedjeljka 29.7. do 4:00 sata, zbog radova i zatvaranja za promet dijela sjeverno
Foto: 'Daniel Kasap/PIXSELL'
1/4
VL
Autor
Mateja Šobak/VLM/ldp
29.07.2013.
u 08:10

Kretanje gradom bit će otežano cijelog ljeta jer sljedećeg mjeseca počinje asfaltiranje, prvo glavnih pa sporednih ulica u gradu

Svatko tko je ovog vikenda morao putovati gradskim autobusom negodovao je. Glavni kolodvor zbog asfaltiranja okolnih ulica bio je zatvoren za sav promet, a početne autobusne stanice premjestile su se u Ulicu Hrvatske bratske zajednice.

Građani negodovali

Kako baš moraju to raditi po ovoj vrućini? Gdje je sad ta stanica? Kamo se mora ići? Samo su neka od pitanja koja su se na Glavnom mogla čuti jučer u 11 sati, kad se Zagreb grijao na već visokih 36 stupnjeva, a putnici su do autobusa išli pješke. Najteže ipak je bilo upravo onima koji su užareni asfalt postavljali te crtali oznake do dugo u noć kako bi danas sve bilo spremno za normalizaciju prometa. Unatoč temperaturama radovi će se nastaviti i dalje, a neki već ulaze i u svoje posljednje faze. Radovi na križanju Držićeve i Vukovarske još će danas preusmjeravati tramvaje, a od sutra, kad počinje posljednja faza preuređenja, svojom trasom neće voziti još samo tramvaj broj 5, ostali se vraćaju na uobičajene. Promet za vozila ovom trasom bit će otežan do 4. kolovoza, kad se gradska žila kucavica vraća u normalu.

U rujnu idu četvrti

Nešto ranije, već ove srijede, bit će gotovi i radovi u Ulici kneza Branimira, na dijelu od Štefanovečke ulice do raskrižja s Mandlovom. Za sav će promet dotad biti zatvoren jedan kolnik te će se promet odvijati dvosmjerno preostalim slobodnim kolnikom. Veći radovi traju i na Radničkoj cesti, od Koledovčine do željezničke pruge, a njihov se završetak očekuje tek na proljeće sljedeće godine.

U kolovoza počinju i veća asfaltiranja cesta pa će promet biti otežan, između ostalog, u Ulici grada Vukovara, Hrvatske bratske zajednice (zapadni dio), Zvonimirovom, Držićevom, Slavonskom avenijom, Av. Dubrovnik. Krajem sljedećeg mjeseca teže će se kretati i unutar kvartova jer počinje asfaltiranje malih ulica. – Dosad nije bilo kršenja rokova, vjerujem da će sva područja biti na vrijeme završena – rekao je Vlado Suša iz Zagrebačkih cesta.

Izmijenjene trase javnog prijevoza

Podsjetimo, do srijede 31. 07 tramvajske linije 2 5. 6, i 7 mijenjaju trase, linjia tri vozi svojom trasom, a linija 13 ne prometuje.

Trase izmijenjenih linija:

linija 2: Črnomerec – Republike Austrije – Savska – Ulica grada Vukovara – Savišće;

linija 5: Prečko – Savska – Trg bana J. Jelačića – Glavni kolodvor – Branimirova – Draškovićeva – Kneza Mislava – TŽF – Kvaternikov trg – Bukovačka (Maksimir);

linija 6: Črnomerec – Trg bana Jelačića – Glavni kolodvor – Branimirova – Šubićeva – Kvaternikov trg;

linija 7: Dubrava – Šubićeva – Branimirova – Glavni kolodvor – Vodnikova – Savska – Avenija Dubrovnik – Zapruđe.

Umjesto tramvaja, prometovat će autobusi na relaciji: 609 Zapruđe – Ulica grada Vukovara!

 

Od četvrtka, 1. kolovoza, sljedećih 6 dana, linija 5 mijenja trasu, ostale linije prometuju redovnim trasama.

linija 5: Prečko – Savska – Glavni kolodvor – Branimirova tržnica – Šubićeva – Kvaternikov trg – Bukovačka (Maksimir).

Umjesto tramvaja, prometovat ée autabusi na relaciji: 609 Zaprude Ulica grada Vukovaral

>>Držićeva/Ulica grada Vukovara - izvanredna organizacija prometa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije