Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muzej Mimara

“Modra rijeka” umjetnika bošnjačkih korijena

islam
19.04.2016.
u 17:14

Izložba povodom 100. obljetnice priznanja islama u Hrvatskoj otvara se sutra u 19 sati

Izložba “Modra rijeka, raznobojni pritoci”, priređena povodom stogodišnjice pravno institucionaliziranog islama u Hrvatskoj, otvara se sutra u 19 sati u Muzeju Mimara na zagrebačkom Rooseveltovu trgu 5.

Izloženi će radovi podsjetiti na zamjetljivu i izvornu ulogu niza slikara bošnjačkih korijena, umjetnika poteklih izravno iz Bosne ili iz obitelji već prethodno udomaćenih u novoj sredini. Mnogi od njih su u Zagrebu i Hrvatskoj pronašli novi dom, mogućnost rada i djelovanja, takoreći stekli drugu, “umjetničku” domovinu, piše među ostalim o participaciji i recepciji umjetnika bošnjačkih korijena u Hrvatskoj akademik Tonko Maroević.

Izložba se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, Hrvatskog sabora, Vlade Republike Hrvatske, Grada Zagreba i Mešihata Islamske zajednice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije