Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv TE Plomin "C

Zeleni prosvjedovali na Markovu trgu: Nova vlada fosilna rješenja?

zeleni prosvjedovali (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/9
28.03.2012.
u 12:20

Zahtijevaju od Vlade da odustane od projekta gradnje termoelektrane na ugljen Plomin C

Zelena akcija prosvjedovala je danas na Trgu svetog Marka zahtijevajući od Vlade da odustane od projekta gradnje termoelektrane na ugljen Plomin C. Povodom najava gradnje novog bloka termoelektrane Plomin, Zelena akcija je premijeru Zoranu Milanoviću uputila otvoreno pismo u kojem su zatražili da iznese službeni stav Vlade o projektu gradnje novog bloka termoelektrane u Plominu, posebno o odabiru goriva i tehnologije.

– Želimo naglasiti da u EU nakon 2007. godine, prema analizi European Climate Foundationa ,nijedna nova termoelektrana na ugljen nije dobila dozvolu za gradnju te se nadamo da ni Vlada nema namjeru koristiti taj prljavi i zastarjeli energent – istaknuli su iz Zelene akcije.

– Pored toga, zanima nas kako namjeravate informirati javnost o svojoj energetskoj politici te na koji način mislite uključiti zainteresiranu javnost u raspravu o ovom području od izuzetne važnosti za zaštitu okoliša i održivi razvoj Hrvatske – navode u pismu upućenom premijeru.

Napominju da je prošla vlada poticala aktivnosti Hrvatske elektroprivrede vezane uz gradnju novog bloka termoelektrane Plomin na ugljen, čemu se udruge za zaštitu okoliša odlučno protive iz niza razloga, a navode da nije jasno tko će imati koristi od gradnje TE Plomin C.

Komentara 8

M3
Miške 3
13:08 28.03.2012.

Zeleni zahtjevaju od vlade da odustane od: - gradnje termocentrala na ugljen,hidrocentrala na vodenim tokovima. - od atomskih centrala,od disela od uljene repice. - Ne nakazivati krajolik po Velebitu, Zagori i otocima sa centralama na vjetar. - Ne uvoziti struju,u, jer se u inozemstvu proizvodi na navedeni nečisti nači koji šteti kugli zemaljskoj. A koje je rješenje? Jednostavno: uključi utičnicu u stanu.

OB
-obrisani-
15:49 28.03.2012.

Zeleni prosvjedovali na Markovu trgu: Zahtijevaju od Vlade da odustane od projekta gradnje termoelektrane na ugljen Plomin C ****************** Prvo: je li prijedlog onog mandrila koji je momentalno ministar unutarnjih poslova prošao proceduru da se može prosvjedovati na Markovom trgu i ako je, jesu li prijavili skup 48 sati ranije ? I naravno je li skup odobren? Drugo: Ako su već protiv gradnje centrala (nije važno koje vrste) neka se samo njima obračuna skuplja struja koju smo radi njihovih idiotskih zahtjeva prisliljeni uvoziti i skupo plačati ili neka se samo njima isključuje struja, tako da ostali ostvare barem kakvu takvu uštedu.

M3
Miške 3
13:02 28.03.2012.

Zeleni zahtjevaju od vlade da odustane od: - gradnje termocentrala na ugljen - hidrocentrala na vodenim tokovima - od atomskih centrala - od disela od uljene repice. - ne nakazivati krajolik po Velebitu, Zagori i otocima sa centralama na vjetar.. A koje je rješenje? Jednostavno: uključi utičnicu u stanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije