Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OD KANADE DO JUŽNOG POLA

Zabranom šutiranja pingvina protiv autizma

no kicking penguins
26.01.2010.
u 12:14

Kad je Colbyjeva mama slučajno šutnula pingvina-igračku, autistični sedmogodišnji dječak se naljutio i napravio crtež koji se proširio po cijelom svijetu.

Kanađanka Michelle iz St. Johna (Newfoundland) u listopadu je hodala po hodniku svojeg stana kad joj se na putu našla igračka-pingvin na napuhavanje osvojen u igri. Ruke su joj bile pune pa je nogom pomaknula pingvina s puta, što je jako uzrujalo njezinog autističnog sina Colbyja, koji joj je rekao: "Pingvine se ne šutira!"

Sedmogodišnji Colby otrčao je u svoju sobu i nakon nekog vremena vratio se te tražio ljepljivu vrpcu. Njom je na hladnjak pričvrstio crtež koji je napravio – "zabranjeno šutirati pingvine!" - i izjavio je da se to mora poštivati.

"Službena politika na Antarktici"

O Colbyjevom znaku pričala je cijela obitelj. Strina Paula Stacey znak je skenirala, napravila majicu s njime i darovala je Michelle za rođendan. Craig Stacy, Colbyjev stric, postavio je sliku ponosne Michelle na društvenu mrežu Reddit i tu je cijela priča eksplodirala.

Sliku je vidio jedan britanski znanstvenik u istraživačkoj stanici na Antarktici, izradio znak s Colbyjevim crtežom, iznio ga van i postavio, proglašavajući Colbyjevog pingvina "službenom politikom na Antarktici".

Naravno, na internetu je završila i slika jednog pravog, živog pingvina pored znaka. Kad je vidio tu fotografiju, Colby se strašno uzbudio, skakao je gore-dolje i veselo vikao: "Ne šutirati pingvine! Ne šutirati pingvine!"

Web stranica s Colbyjevom porukom

Jednostavna poruka autističnog dječaka koji je poželio više ljubaznosti prema šarmantnim pticama postala je hit u cijelom svijetu. Paula Stacey otvorila je web stranicu s tom porukom i prodaje majice s Colbyjevim crtežom, od kojih sav prihod ide udrugama za pomoć autističnim osobama.

Pingvini su zadovoljni, svi su zadovoljni, jedino su nezadovoljni navijači hokejaške momčadi Detroit Red Wingsa, čiji su tradicionalni najljući suparnici Pittsburgh Penguins, te stoga oni jesu za šutiranje, pa i saplitanje, pingvina.

A Colby crta i dalje. Najnoviji znak mu je "Ne šutirati flamingose (plamence)". Na potezu je Florida....

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije