Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tuga i strah nakon strašne nesreće na zagrebačkom Vrhovcu

X. gimnazija plače zbog nesreće četiri prijatelja

osmrtnica
Antonio Bronić/VLM
29.09.2009.
u 23:10

Šesnaestogodišnjaci su “posudili” audi A6 i krenuli u zabavu. Desetak minuta kasnije Filip je poginuo. Vedran se danas probudio iz kome...

Četvorica šesnaestogodišnjaka iz X. gimnazije, Vedran, Denis, Marin i Filip, od početka su znala da će njihov subotnji izlazak biti poseban. U noćnu će zabavu, veselili su se, konačno krenuti automobilom, i to luksuznim audijem A6 “posuđenim” iz radionice oca jednog od njih! Ma, nema veze što nemaju vozačku dozvolu, već će se nekako snaći...

Desetak minuta nakon polaska, na raskrižju ulica Vrhovec i Vidovčica – katastrofa. U sekundi dugoj poput vječnosti audi prelazi u suprotni trak, udara u rubni kamen, okreće se, slijeće s ceste, udara u drvo... Vozilo Hitne pomoći lakše ozlijeđene Marina i Denisa odvozi u KB “Sestre milosrdnice”, Vedrana zbog ozljede vratnog kralješka, glave i natkoljenice voze u Kliniku za traumatologiju, a po Filipa, koji je proletio kroz staklo zadnjeg desnog prozora automobila, na užas njegovih prijatelja dolazi – mrtvozornik.

A jutro prije je pobijedio... Strah. Tuga. Očaj. Bijes. Osjećaji su to koji se danas, dva dana nakon strašne nesreće i neopreznog tinejdžerskog nestašluka, izmjenjuju u mislima svih koji su poznavali Filipa, svih koji još uvijek strepe za Vedrana, operiranog u ponedjeljak, za Denisa koji sada na glavi ima dvadesetak šavova i za Marina koji, slomljene ruke, priželjkuje da se život poput filma vrati unatrag. Odrasli se trude pomoći koliko mogu, no za razredne kolege četvorice gimnazijalaca još uvijek nema utjehe.

– U ponedjeljak su razrednici i školska psihologinja Marija Roth razgovarali s učenicima, a u četvrtak dolazi i tim za krizne intervencije – objašnjava ravnateljica Roksanda Smolčić Krnić, a na njezine se riječi nadovezuje Filipova i Vedranova razrednica Neli Mindoljević.

– Učenici su me cijele subote zvali plačući zbog svojih prijatelja, a danas su na Kamenitim vratima za njih zapalili i svijeću. Čak su zajedno u bolnici posjetili i Marina iz susjednog razreda koji se te večeri našao na mjestu vozača – kaže potresena razrednica i priča nam da je boksač Filip jutro prije nesreće pobijedio u meču u Rijeci.

CT pokazuje poboljšanje
Teško ozlijeđeni Vedran još je uvijek na Odjelu za intenzivnu njegu Klinike za traumatologiju.

– Iako je dosad bio u medicinski izazvanoj komi, danas je došao k svijesti, a CT glave pokazuje poboljšanje. Operacije vratnih kralježaka i natkoljenice prošle su u redu, no kod ozljede glave teško je prognozirati hoće li imati problema s motorikom – kaže ravnatelj Klinike za traumatologiju dr. Ante Muljačić.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
08:57 30.09.2009.

moji ljudi šta da kažemo za to sramota za roditelje i odgoj

AD
adrian1
08:58 30.09.2009.

to nam je naša borba dala...u moje doba nije bilo audija, a još manje obijesnih tinejđera koji od obilja ne znaju koje bi sranje iduće napravili

OB
-obrisani-
08:54 30.09.2009.

komentar bez komentara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije